Dwayne Johnson’s diva gedrag weegt op Red One productie

Dwayne ‘The Rock’ Johnson is deze week even door het stof moeten gaan, want de tongen kwamen los over het diva gedrag van de acteur die graag uitpakt met werk-ethiek. Momenteel is hij bezig met de shooting van Red One (2024) van Jake Kasdan, de regisseur van Bad Teacher (2011) die we gisteren hadden gesproken. De film van Amazon MGM Studios lijkt nu al aan 250 miljoen dollar te zitten en dit deels te wijten aan het feit dat Dwayne Johnson vaak te laat op de set kwam en er extra shootingdagen moesten worden ingelast. De Amazon probeert in ieder geval de geruchtenmolen stil te leggen om geen schaduw te werpen op hun investering maar de berichten lopen als een vuurtje op sociale media.

© Amazon MGM Studios

Korte inhoud: Na een schokkende ontvoering van de kerstman (J.K. Simmons) op de Noordpool wordt de commandant van de E.L.F. Task Force gevraagd samen te werken met ‘s werelds meest beruchte premiejager (Dwayne Johnson) om alsnog Kerstmis te redden.

Het was The Wrap die het nieuws brak rond de acteur. En er was nogal veel vuile was die de site aan de wasdraad heeft gehangen. Blijkbaar zouden veel crewleden geklaagd hebben over het feit dat indien Johnson wel op de set was hij zich vaak gedroeg als een vettig kereltje die in flessen piste om zogezegd tijd te winnen terwijl assistenten de taak kregen de urine uit te gieten.

Ryan Reynolds and Gal Gadot hadden ook al hun beklag geuit tegenover The Rock terwijl hij elke Covid maatregel aan zijn laars lapte en naar BBQ’s gingen terwijl het virus zich snel aan het verspreiden was. Dwayne Johnson liep uiteindelijk Covid op en dat had dan weer zijn impact op de productie. Ook op de set van Red Notice (2021) had Johnson de gewoonte om te laat op de set te zijn en op een dag wanneer hij maar liefst 5 uur laten kwam opdagen na zijn ‘call’ ontstond er een heftige woordenwisseling tussen Johnson en Ryan die absoluut niet opgezet was met zijn gedrag. Red Notice had de optie gekregen voor een vervolg, maar daar is al jaren geen beweging in en vermoedelijk heeft dat te maken dat Ryan geen zin heeft om met The Rock te spelen.

Maar iedereen zal zich nog de rel tussen Vin Diesel en Dwayne Johnson herinneren, en toen dacht iedereen dat Vin Diesel aan de bron lag van de problemen, maar in het licht van deze getuigenissen lijkt het dat The Rock het probleem was. En dat was tevens ook de reden waarom er geen sequel kwam op het super succesvolle Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019).

En van vuile was gesproken, kwam er nog kritiek van heel wat producers die moeite hadden met het feit dat Johnson productiemiddelen gebruikt om promotiemateriaal te maken voor zijn verschillende zakelijke belangen, via Johnson’s Seven Bucks-productiehuis, die bij veel van zijn films betrokken is. En dan waren er nog de zaken die meer filmsterren delen, maar die bij Dwayne grotere proporties aannamen. Hij had nogal veel gewoontes die hinderlijk waren voor de crewleden. Hij vond het ook niet kunnen om een ganse dag te werken zoals de rest van de ploeg.

Filmsterren (en zowat heel wat enorm succesvolle individuen van advocaten tot chirurgen) kunnen wel eens high worden van hun eigen succes en diva gedrag vertonen. Het begint pas een probleem te worden wanneer de productie eronder te lijden heeft of mensen op één of andere manier slachtoffer worden van het gedrag. Een acteur die plast in flessen en een paar keer te laat komt op een set is voor mij nog geen probleem, maar dit kan op termijn wel een probleem worden. En wanneer de acteur dan in wezenlijk heeft mispeuterd dan komen al die verhalen terug boven, aangedikt met cowboyverhalen die nooit zijn gebeurd maar die niemand nog in twijfel trekt. Dwayne’s diva gedrag is niemand ontgaan tijdens de release van Black Adam (2022) waarbij hij zijn personage en Superman zag als de toekomst van de DCEU tot James Gunn er de stekker uit trok. De film deed het kritisch niet zo goed en kon ook niet overtuigen aan de box-office en dat was dan ook einde verhaal voor Black Adam.

Hieronder vinden jullie tevens de eerste trailer van de film.

*** Red One trailer ***
3 Comments

 1. Anthony

  250 miljoen voor dit??? Een film over een kidnapping van de kerstman?!?!? WTF!!

  Reply
  1. Babtiste

   Het kost blijkbaar veel geld op rotzooi aan te kleden en te verkopen als ‘the next best thing’.

   Reply
 2. Alex

  Is Dwayne Johnson niet passé? Ik bedoel, hij, Will Smith of Liam Neeson is gewoon vergane glorie.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *