Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019) ***½ Blu-ray recensie

op 30 november 2019 komt de Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw (2019) spinoff eindelijk uit op DVD, Blu-ray en UHD. Het resultaat is een leuke rollercoaster-ride met twee acteurs die we graag aan het werk zien. Het grootste verschil met de Fast & Furious franchise is dat hier hier een pak minder serieus aan toe gaat en er ook minder auto-achtervolgingen zijn.

Korte inhoud: ‘Hobbs and Shaw’ volgt de diplomatieke beveiligingsagent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) en de losbandige Deckard Shaw (Jason Statham). Ondanks het feit dat er nog altijd een gespannen sfeer heerst tussen beide, brengt het lot hen weer samen en moeten ze tegen hun zin in samenwerken. Het tweetal moet het opnemen tegen een ongeslagen opponent die de naam Brixton (Idris Elba) draagt.

Sinds dat Vin Diesel en Dwayne Johnson als twee kemphanen zaten te vechten voor wie nu de populairste was in de Fast & Furious franchise, heeft Universal op het lumineuze idee gekomen om Dwayne gewoon zijn eigen spin-off te geven, en het duo Johnson-Statham werkt al evengoed als het duo Gibson-Glover en ik verwacht dat deze film wel potten zal breken aan de box-office en er vervolgens ook wel een vervolg zal aankomen. De twee zijn elkaars tegenpolen maar vertonen geleidelijk aan ook heel wat gemeenschappelijke punten. En de actrice die deze twee perfect in balans weet te brengen is Vanessa Kirby, die de zus speelt van Deckard Shaw. En dan is er nog Idris Elba die de villain bij uitstek is. Half-mens half-machine. Hij is buitengewoon sterk en wordt de ultieme nachtmerrie van het drietal. Brixton rijdt niet rond met een glimmende sportwagen, maar wel met een zelfrijdende, transformers-achtige moto, en levert wat mij betreft één van de meest pittige achtervolgingen uit de recente filmgeschiedenis.

De plot draait rond een gevaarlijk virus die een grote bedreiging kan vormen voor miljoenen mensen indien het in de verkeerde handen terecht komt. Veel van dat virus komen we niet te weten en gaandeweg is het zelfs duidelijk dat deze film zelfs niet de intentie heeft om hier veel woorden aan vuil te maken. We vallen gewoon van de ene actie-scène in de andere, en toegegeven, de film verveelt voor geen seconde ondanks zijn duurtijd van 134 minuten. En de hoofdzakelijke reden is dat Chris Morgan (Fast & Furious 4-5-6-7-8) het script heeft geschreven en hij kent de dynamiek door-en-door, en dat is misschien ook wel een beetje het probleem van deze prent.

Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw is net iets teveel formule waarbij de onwaarschijnlijkheden elkaar in sneltempo opvolgen. Je voelt op geen enkel moment een echte dreiging, zowel niet van de villain als van dat zogenaamde virus. Maar het zijn de acteurs die de boel recht houden, inclusief een kleine rol van Helen Mirren die de rol speelt van de moeder van Deckard Shaw. En ja hoor, ook de moeder van Hobbs komt in de film voor in een wel leuke derde act. Regisseur David Leitch is een bekwaam actie-regisseur die volledig vertrouwd is met stuntwerk (gezien de man ook een stuntman was) en na Deadpool 2 (2018) en Atomic Blonde (2017) is dit zijn derde toch wel succesvolle film, en tot hiertoe heeft hij nog niet veel steken laten vallen.


© 2019 Universal Pictures

Met de komst van deze film is Fast & Furious 9 meteen verschoven naar 2020, wat niet in dank was afgenomen door Michelle Rodriguez en Tyrese Gibson. Of Dwayne ooit nog zal terugkeren naar Fast & Furious is op dit ogenblik nog onduidelijk. Deze Hobbs film bracht een kleine 760 miljoen dollar op maar kwam toch niet in de buurt van de opbrengsten van de laatste twee Fast & Furious films.

Op de Blu-ray schijf vinden jullie de audio-commentaar van regisseur David Leitch, een alternatieve opening, deleted en extended scenes en nog heel wat making of filmpjes.

rating

Beoordeling: 3.5 / 5

Recensie door op 29 juli 2019

*** Hobbs & Shaw trailer ***

4 Comments

 1. Bjorn

  Ik hou wel van die twee acteurs maar ik ben wat moe van Fast & Furious. Als het iets anders is, zoveel te beter!

  Reply
 2. Joris

  Voor mocht je die F&F films al nog niet beu gezien zijn, is hier eigenlijk een mager derivaat ervan. Ok, het is goed gefilmd en zo, maar het verhaal slaat toch nergens op.

  Reply
 3. Centurion

  Ik vond de eerste helft van de film beter dan de tweede, maar het blijft echter wel fun om zowel Statham als Johnson bezig te zien.

  Reply
 4. Agatna

  Ik vond deze toch wat tegenvallen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *