De Fast & Furious spinoff Hobbs & Shaw

*** REVIEW under embargo until wednesday ***

En met de Super Bowl krijg je elk jaar opnieuw een lading trailers en dit jaar werd de show (opnieuw) gestolen door Disney met het uitbrengen van hun Toy Story 4 (2019) teaser trailer, de nieuwe animatiefilm van Pixar. Maar uiteindelijk veel te kort om er iets over te vertellen. En dus zal ik de Hobbs & Shaw (2019) trailer bespreken.

Korte inhoud: ‘Hobbs and Shaw’ volgt de diplomatieke beveiligingsagent Luke Hobbs (Dwayne Johnson) en de losbandige Deckard Shaw (Jason Statham). Ondanks het feit dat er nog altijd een gespannen sfeer heerst tussen beide, brengt het lot hen weer samen en moeten ze tegen hun zin in samenwerken. Het tweetal moet het opnemen tegen een ongeslagen opponent die de naam Brixton (Idris Elba) draagt.

Eigenlijk is de verpakking wat anders maar de inhoud blijft hetzelfde: harde actie, snelle wagens en mooie vrouwen (Eiza González en Vanessa Kirby). De enige die hier niets mee te maken heeft, zelfs niet in een producer-rol is Vin Diesel, en die volop bezig is met zijn Fast & Furious 9 (2020) … vooralsnog zonder Hobbs en Shaw. Maar mocht deze film misschien ee mega-succes worden, dan zou ik denken dat Universal toch een verzoekje indient.

Deze spinoff in regie van David Leitch (Deadpool 2, Atomic Blonde) speelt zich af 2 jaar na de gebeurtenissen in The Fate of the Furious (2017). En na het zien van deze trailer had ik meteen zo’n Tango & Cash (1989) gevoel, waar ook twee agenten tegen hun wil moesten samenwerken. Deze 80’s film had ik nooit goed gevonden en dat gevoel heb ik nu ook wel bij deze prent. Niks spreekt me aan, zelfs Idris Elba niet die nog wel het beste is van wat deze prent te bieden heeft.

Hobbs & Shaw zou in augustus bij ons moeten uitkomen en ik vermoed dat deze prent bakken geld zal opbrengen maar toch niet van de F&F orde.

*** Hobbs & Shaw trailer ***

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.