Bad Teacher (2011) ** Blu-ray review

Actrice Cameron Diaz mag dan nog wel veel films op haar palmares hebben staan, er zitten weinig hoogvliegers tussen en wij wachten nog altijd op haar Erin Brokovich-moment (Being John Malcovich was reeds een geslaagde poging), hoewel ik zelf al een beetje de hoop heb laten varen. Hoewel, het is altijd wel fijn om haar te zien in romantische komedies. Ze is er gewoon voor geknipt. En ook met deze Bad Teacher (2011) maakt ze een goeie beurt. Het is leuk om deze schone eens te zien als een grof gebekte rebel wiens moreel kompas heel wat gebreken vertoont. De film is vanavond te zien op VTM 3 om 22u35.

cameron diaz,bad teacher,justin timberlake,jason segel,lucy punch,jake kasdan,gene stupnitsky,lee eisenberg,ghostbusters 3,elizabeth banks,tina fey

Sony Pictures Home Entertainment

Korte inhoud: Sommige docenten doen maar wat. Elizabeth (Cameron Diaz), bijvoorbeeld. Ze is meedogenloos, onaangepast en vloekt er op los. Ze drinkt, wordt regelmatig high en wil niets liever dan een rijke man aan de haak slaan, zodat ze kan stoppen met haar flutbaan. Als ze gedumpt wordt door haar verloofde, zet ze alles op alles om een rijke, knappe vervanger (Justin Timberlake) voor zich te winnen. Elizabeth gaat de strijd aan met haar overenthousiaste collega Amy (Lucy Punch) en gaat niet in op de avances van een sarcastische, onfatsoenlijke gymleraar (Jason Segel).

De regie van de film is in handen van tv-serie regisseur Jake Kasdan en het scenario is van Gene Stupnitsky en Lee Eisenberg die ooit een versie hadden geschreven van de Ghostbusters (2016) film en recent nog No Hard Feelings (2023) hebben geschreven. De keuze van Diaz lag uiteindelijk niet voor de hand. Je zou eerder denken dat iemand als Tina Fey of Elizabeth Banks een betere beurt zou maken als slechte lerares, maar de blonde Charlie’s Angel maakt indruk. Ook Justin Timberlake heeft me weten te verrassen in deze film.

Wie ook een knappe komische bijrol neerzet is de Britse Lucy Punch, die eigenlijk de anti-pool speelt van Elizabeth Halsey (Diaz), op zo’ manier dat zij snel als een valse en irritante klier wordt aanzien. De actrice speelt ook met een Amerikaans accent. Enkel Jason Segel (How I Met Your Mother)viel wat tegen. Zijn grappen zijn beperkt en hij valt uiteindelijk niet zo fel op. Nochtans zou hij de romantische noot in de film moeten vertegenwoordigen, maar dit komt heel geforceerd over.


© Sony Pictures Home Entertainment

De film is verdienstelijk en lekker politiek incorrect, maar berust iets teveel op de natuurlijke flair van Cameron Diaz. Maar veel van de situaties in zijn gewoon niet grappig (cf. de vette huurder die huurgeld moet betalen Halsey, de bikini-scène met de jongen die moeite had om zijn liefde te uiten, de kerst-avond maaltijd,…). Er zit ook, met uitzondering van de decolleté van Diaz, weinig diepgang in de film. Bad Teacher is geen bad movie, maar een echte aanrader is het ook niet. Maar je kan toch zeker met volle teugen genieten van Cameron die in een kort jeans broekje een wagen aan het wassen is of aan het dry humping is met Justin Timberlake. Hoe dan ook, de film heeft 20 miljoen gekost en 216 miljoen opgebracht en dus een financieel succes. Er is dan ook een serie gemaakt alsook binnenkort een sequel, met name Bad Teacher 2.

Op de Blu-ray vinden jullie nog een pak deleted scenes, achter de schermen video’s en bloopers, naast een aantal documentaires. Als jullie fan zijn van de lange benen van Cameron Diaz en van haar Louboutin schoenen die te pas en te onpas worden ‘geplaced’ in het beeld, dan mogen jullie deze film zeker niet missen.


Review Bad Teacher (2011)
Recensie door op

Beoordeling: 2 / 5

rating


*** Bad Teacher trailer ***

4 Comments

 1. accu

  bwa, diaz valt nog wel mee. Vond haar vertolking in het drama In Her Shoes best ‘ok’. Hier lijkt ze een beetje een andere weg op te gaan met een iets meer trashy vertolking in een toch wel standaard Hollywood komedie.

  Reply
 2. govert

  dit was een beschamende vertoning die de titel comedy niet waard is

  Reply
 3. David

  vielt nog wel mee

  Reply
 4. Bart

  Cameon Diaz moet het hebben van haar looks, maar de actrice wordt er niet jonger op en in haar laatste films zie je toch wel dat de botox iets teveel begint op te vallen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *