Masters of the Universe wordt verfilmd voor Amazon MGM Studios

We moeten terug gaan naar 2004 toen John Woo interesse had om Master of the Universe te verfilmen. Maar in 2006 trok hij uiteindelijk de stekker uit het project omdat niemand interesse had om deze dure film te maken op basis van toys van Mattel. In 2013 probeerde de GI: Joe regisseur Jon M. Chu een poging om de toys een live-action adaptatie te geven en wou zelfs Dolph Lundgren strikken voor de rol.

artwork Davian

Maar met het mega-succes van Barbie (2023) heeft Mattel nu ook wel grootse plannen en lijkt de verfilming er echt wel te komen. De vraag is nog maar welke toon de film zal aanhouden. Wordt het wederom een soort parodie zoals Barbie of een echte actieprent. Niet Netflix maar wel Amazon MGM Studios wil de film uitbrengen in de bioscoop op 5 juni 2026.

Travis Knight, de regisseur van Bumblebee (2018), is aan boord om de verfilming van de populaire franchise te regisseren, waarbij Chris Butler het scenario zal schrijven, na de eerste concepten geschreven werden door David Callaham en Aaron en Adam Nee. Robbie Brenner van Mattel Films, Todd Black van Escape Artists, Jason Blumenthal en Steve Tisch zullen de film produceren.

Volgens de officiële synopsis introduceert Masters of the Universe (2026) een 10-jarige prins Adam, die in een ruimteschip op de aarde neerstortte en werd gescheiden van zijn magische Power Sword – de enige link naar zijn huis op Eternia. Bijna twintig jaar later herstelt hij het en keert terug naar zijn thuisplaneet om het te beschermen tegen de kwaadaardige Skeletor, maar moet eerst zijn verleden ontsluiten om He-Man te worden.

Zoveel jaar geleden had ik er niet zo veel vertrouwen in omdat een dergelijke film pas goed kan worden met een hoog budget en dat lijkt er nu toch wel te komen. Het enige wat nu nog moet volgen is een ijzersterk script. De regisseur is wel niet van het kaliber van een Greta Gerwig, maar we zullen moeten afwachten wat hij ervan zal bakken.

2 Comments

  1. D’artagnan

    Alan Ritchson als He-Man … just saying

    Reply
  2. Bramstoker

    Hopelijk geen parodie !

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *