He-Man door Woo-Man?

artwork Davian

Ik moet bekennen dat ik toch wel een grote He-Man fan ben geweest (en moet er zelf niet om blozen). Ik heb zowat alle episodes op de voet gevold, en was tevens uitgerust met een uitzinnige collectie aan action figures van Mattel. Toen eind jaren 80 dan uiteindelijk He-Man the movie op het witte doek kwam pronken, onder de titel Masters of the Universe (1987), kon de pret niet op. Niettegenstaande de afschuwelijke regie, was Dolph Lundgren fascinerend en konden we genieten van de nog jonge sexy Courteney Cox.

Maar nu blijkt dat John Woo interesse heeft om de nieuwe versie van He-Man te maken. Of dit allemaal reeds op papier staat is andere koek. Ik herrinner mij nog de plannen van Woo om Teenage Mutant Ninja Turtles (2007) te maken, maar dat heeft hij dan ook overgelaten aan anderen. Dit gezegd zijnde is dit wel verfrissend nieuws. Ik zie al de witte duiven vliegen wanneer He-Man het kasteel betreedt van Skeletor. De vraag blijft welke gespierde studs ze zullen casten voor de verschillende personages. Gespierde mannen zijn er genoeg, maar gespierde mannen met een beetje acteertalent is al even moeilijk te vinden als een Belg die geen belastingen ontduikt.

He-Man, zoals duidelijk wordt vermeld in de begingeneriek van de cartoonserie, is eigenlijk prins Adam, een soort hybrid tussen een Earthling en een Eternian. Op zijn 18de werd hij naar het kasteel Grayskull gebracht, waar hij begiftigd werd met super-krachten. Als side-kick in de film is er nog de tijger, Battle Cat, die hem vaak uit benarde situaties weet te redden. De FilmBlog zal een oogje in het zeil houden over de toekomstplannen van John Woo.

***Related Post***
05/07/2006: John Woo wacht met He-Man en kiest voor The Battle of Red Cliff

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *