Chris Hemsworth vindt Thor: Love and Thunder een vergissing

Het heeft een tijdje geduurd maar Chris Hemsworth heeft nu op Variety toegegeven dat Thor: Love and Thunder (2022) van Taika Waititi een vergissing was. Niemand van De Filmblog had tevens zin om de film te bespreken. De ontgoocheling was te groot, zeker omdat onze verwachtingen nogal hoog waren. De review waren ook heel verdeeld, ofwel vond je het een misser ofwel vond je de film geweldig. Diegene die de film goed vonden prezen vooral het “lef” van de regisseurs lef, wij vonden de film gewoon slecht op zoveel vlakken, en nu zijn we blij dat de hoofdacteur van de film dat nu ook toegeeft.

© Marvel Studios

In tegenstelling tot zijn voorganger Thor: Ragnarok, die uitgroeide tot een van de meest geliefde Thor film (ook al was de competitie niet al te groot), kreeg deze laatste Thor film niet hetzelfde niveau van lof. Veel fans waren zelfs teleurgesteld, en nu heeft Hemsworth onthuld waarom hij zichzelf niet kan vergeven voor de film. Dit werd onthuld in een nieuw interview. Veel fans hebben hun teleurstelling geuit dat Thor: Love and Thunder uiteindelijk gewoon te dom is. Nu geeft Hemsworth zichzelf de schuld dat hij zich tijdens het maken van de film heeft laten meeslepen door zijn improvisaties.

“Ik raakte verstrikt in de improvisatie en de gekte, en ik werd een parodie op mezelf. Ik had mijn vertolking niet in de hand.” Bovendien lijkt het erop dat Chris Hemsworth een aantal zeer sterke gevoelens heeft over de manier waarop Thor in het algemeen als personage wordt behandeld. Hij gelooft dat Thor zich meer voelt als ‘een bewaker’, iemand die alleen maar op de andere Avengers let. “Soms voelde ik me een bewaker voor het team. Ik las de regels van alle anderen en zei: Oh, ze hebben veel coolere dingen. Ze hebben meer plezier. Wat doet mijn karakter? Het ging altijd over: ‘Je hebt de pruik op. Je hebt de spieren. Je hebt het kostuum. Waar is de fun?’ Ja, ik maak deel uit van dit grote ding, maar ik ben waarschijnlijk behoorlijk vervangbaar.” En dat was de motivatie om het personage meer “entertaining” te maken.

Het zou me verbazen dat er nog een Thor film zal komen in de nabije toekomst. Het personage is volgens mij al uitgemolken en de laatste Thor film was allesbehalve een geslaagde film. Marvel kan niet anders dat afscheid te nemen van hun gouden cast en vooruitkijken. Maar mochten ze een Thor 5 willen maken, dan gaan ze moeten zoeken naar een nieuwe regisseur – die niet met een politieke agenda komt maar wel met een idee om dit personage te laten overtuigen in een sterk verhaal.

2 Comments

 1. Stef

  Ik zou zeggen dat het grootste deel van de fout bij de regisseur en producenten ligt, maar ik ben blij dat Hemsworth het bewustzijn heeft om te beseffen wat een immense teleurstelling zijn personage was geworden voor het publiek.

  Reply
  1. Gabriel

   Chris was ook producer van de film, maar dat de regisseur een groot deel van de verantwoordelijkheid draagt is een feit.

   Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *