Netflix maakt een Man on Fire serie met Yahya Abdul-Mateen II

Man on Fire (2004) is een Amerikaanse actiethriller geregisseerd door Tony Scott en gebaseerd op de gelijknamige roman van A.J. Quinnell. De roman was eerder al verfilmd in 1987 door de Franse regisseur Élie Chouraqui. De Amerikaanse versie vond ik niet bepaald een betere film. Tony zat in zijn experimentele fase en nadat hij met succes Top Gun had gemaakt was hij hier wat aan het freewheelen zonder veel aandacht voor karakter-opbouw, dialogen en verhaal. Maar Netflix wil teruggrijpen naar het boek en hiervan een serie uitwerken.

Yahya Abdul-Mateen II zal de cast leiden van Netflix’s aankomende thrillerserie “Man on Fire”. Hij zal het project ook produceren samen met Steven Caple Jr., die is aangesteld als regisseur van de eerste twee afleveringen onder leiding van showrunner Kyle Killen.

“Man on Fire” zal gebaseerd zijn op A.J. Quinnells eerste twee romans (getiteld ‘Man on Fire’ en ‘The Perfect Kill’) over de voormalige soldaat van het Franse Vreemdelingenlegioen, John Creasy. De korte inhoud luidt Creasy (Mateen), ooit een goed functionerende en bekwame Special Forces-huurling, bekend om het overleven van zelfs de meest desolate situaties, wordt nu geplaagd door intense PTSD. Vastbesloten om zijn persoonlijke demonen te overwinnen, gaat hij op pad naar verlossing. Maar voordat hij zich aan dit nieuwe leven kan aanpassen, bevindt hij zich weer in het vuur en vecht hij harder dan ooit.

Caple is vooral bekend door het regisseren van de films Creed II (2018) en Transformers: Rise of the Beasts (2023). Op tv heeft hij onder meer de series “Grown-ish” en “Rapture” geregisseerd.

2 Comments

  1. Stef

    Die Tony Scott film was een B-film, maar ben nu wel benieuwd naar die Franse versie. Heb de boeken niet gelezen maar blijkbaar bestseller materiaal.

    Reply
  2. Damien

    Zo’n goede acteur die keer op keer de meest waardeloze rollen krijgt toebedeeld. Hij moet dringend een nieuwe agent zoeken!

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *