Richard Linklater’s Hit Man maakt indruk op Netflix

We hadden Glen Powell’s doorbraak al gezien in Top Gun: Maverick (2022) en de acteur wist te overtuigen in Anyone But You (2023) en binnenkort zal hij wederom de box-office verpulveren met Twisters (2024). Op netflix is hij ondertussen te zien in Hit Man (2023) van Richard Linklater.

© Netflix

Korte inhoud: Gary Johnson (Glen Powell) is de meest gewilde professionele moordenaar in New Orleans. Voor zijn cliënten is hij net iets uit een film: het mysterieuze huurwapen. Maar als je hem betaalt om een ​​vreemdgaande echtgenoot of een beledigende baas uit te schakelen, kun je maar beter oppassen, hij werkt voor de politie. Wanneer hij het protocol overtreedt om een ​​wanhopige vrouw (Adria Arjona) te helpen die probeert te vluchten voor een mishandelende echtgenoot, merkt hij dat hij een van zijn valse personages wordt, verliefd wordt op de vrouw en flirt met het worden van een crimineel.

De film is gebaseerd op het verhaal van Gary Johnson die echt heeft geleefd. De man is onlangs overleden en nooit de kans gehad om de film te zien. Het verhaal speelde zich oorspronkelijk af in Houston, aangezien de echte Gary Johnson in Houston was gevestigd, maar vanwege belastingvoordelen in Texas en andere financiële zaken konden ze de film niet in Texas opnemen, en kozen ze er in plaats daarvan voor om plaats de film in New Orleans.

Deze bijna twee uur durende R-rated film balanceert tussen een rare komedie, een romance en een thriller, en het zou me verbazen mocht het overtuigen in één van die genres en dat hoeft ook niet. Dergelijke films kunnen net heel goed werken door de regeltjes te overtreden. In de film zijn ook nog rollen weggelegd voor Austin Amelio, Retta, Molly Bernard en Sanjay Rao. De film is in de States uit sinds 7 juni 2024, wij moeten nog even wachten.

*** Hit Man trailer ***


2 Comments

  1. Stibbe

    Trailer ziet er veelbelovend uit, wel raar dat de film nu pas uitkomt.

    Reply
  2. Duane

    Hopelijk komt hij terug voor Top Gun Maverick 2, goeie acteur, enorm charisma.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *