Regisseur Yann Demange verlaat Marvel’s Blade

Het is de tweede regisseur die het Blade project verlaat. Het heeft er dus alle schijn van dat de Blade game er eerder zal komen dan de film. Yann Demange heeft twee andere filmprojecten lopen en wil nu zijn volle aandacht aan deze films geven gezien de Marvel productie vermoedelijk nog wat rewrites moet ondergaan.

De Frans-Algeriaanse filmmaker is bezig met de remake van David Cronenberg‘s Scanners (1981). De nieuwe Scanners zou geschreven zijn door “Black Mirror” scenarist William Bridges. Maar misschien zal hij eerst Exit West maken, een sci-fi drama met Riz Ahmed. Dit allemaal in tegenstelling tot Bassam Tariq, de vorige regisseur die ontslagen werd van het Blade project, die nog steeds werkloos is sinds 2020.

Marvel-veteraan-schrijver Eric Pearson, die onlangs aan Fantastic Four heeft gewerkt, werkt momenteel aan het Blade-script. Michael Starrbury, Nic Pizzolatto en Michael Green schreven eerdere versies van het script en Mahershala Ali is nog steeds gehecht aan de rol van de halfmenselijke vampierjager. Ali is tevens in gesprek met Universal en Amblin om deel te nemen aan de volgende -film.

De druk om zoveel mogelijk content te produceren is opgeheven en de studio wil nu slechts twee films per jaar uitbrengen, wat het team van Marvel Studios wat ademruimte geeft. Ze willen meer kwaliteit in plaats van kwantiteit, iets wat ze bij Star Wars nog niet door hebben. De volgende vier films van de studio zijn Deadpool & Wolverine, Captain America: Brave New World, Thunderbolts en Fantastic Four. Deze films zijn in productie en Blade wordt verschoven naar later. Marvel niet overhaast iets in productie nemen dat nog niet klaar is. De Blade-films waren eind jaren negentig/begin 2000 van groot belang voor het merk Marvel en het team voelt ongelooflijk veel verantwoordelijkheid en druk om het personage en het verhaal zo goed mogelijk te brengen.

2 Comments

  1. Fabian

    Verstandige beslissing om te wachten en er alles aan te doen om een kwalitatieve film te maken ipv van de producties aan elkaar te kleven waarvan geen enkel echt de moeite waard is.

    Reply
  2. Ronald

    Wie wil er nu een nieuwe Captain America met een acteur van een tv-serie die niemand heeft gezien of een Thunderbolts film wat niemand wil zien. Blade reboot is het enige wat interessant klonk

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *