Bad Boys: Ride or Die (2024) *** recensie

In de geschiedenis van cinema hebben ze nooit zo een foute keuze gemaakt met titels als met deze Bad Boys: Ride or Die (2024) als de vierde film en Bad Boys for (4!) Life (2020) als de derde film, maar goed, het is nu eenmaal zo, we kunnen er niks meer aan veranderen. Is deze tweede Bad Boys film van Adil El Arbi en Bilall Fallah beter dan de vorige? Spijtig genoeg niet. Het is meer van hetzelfde met minder coherentie en meer voorspelbaarheid. Maar los van dit, dit is een film die jullie moeten zien in de bioscoop want het is 100% popcorn vertier die je met een publiek moet beleven in plaats van alleen of met z’n tweetjes in de huiskamer.

© Sony Pictures Releasing, All rights reserved

Korte inhoud: De politiekommandant Howard (Joe Pantoliano) wordt opgezet alsdat hij op de payroll zou staan van een drugskartel en in een poging van Mike Lowrey (Will Smith) en Marcus Burnett (Martin Lawrence) om zijn naam te klaren worden zij ook beschuldigd en voortvluchtig, wat ons brengt van de ene actie-scène naar de andere.

Yup, dit is de korte inhoud van de film. Eigenlijk is het een aaneenschakeling van “coole” scenes zonder dat je echt een build-up hebt zoals de grote actiefilms als de eerste twee Die Hard films of de 4 Lethal Weapon films. De film heeft onnoemelijk veel side-plots, maar geen enkele leek de moeite om uit te spitten. Bad Boys moet het vooral hebben van twee dingen: (1) de actie en (2) de leuke bromance. Op vlak van actie zit het wel goed in mekaar maar niets wat we nog niet eerder hebben gezien in een Michael Bay film. De regisseur heeft trouwens een kleine cameo in deze film. En tussenin de actie zit ook enorm veel humor, soms storend veel humor dat de dramatiek in de scène volledig wegvalt. En dan zijn er nog de slo-mo scenes (yup, Michael Bay). Ik had trouwens het gevoel dat alle actiescènes werden opgenomen in 50 beelden. Wat betreft de bromance, wel ik moet zeggen, het is niet meer hetzelfde gezien beide acteurs/personages ook ouder zijn geworden. Lowrey is niet meer de macho want hij heeft nu zelf een gezin en is super voorzichtig geworden en Burnett is een beetje de losbol geworden. En ook al werkt de dynamiek minder goed steelt Martin Lawrence de show. Ik ga meer zeggen, dit is een Martin Lawrence film geworden, ook al hadden Armando (Jacob Scipio) en Reggie (Dennis Greene) ook hun momenten.

Het voelt een beetje lang en een paar grappen komen niet aan. Het is een beetje nostalgisch. Het is een ok film en ik moet eerlijk toegeven dat ik niets anders had verwacht van een Bad Boys film. Het is een franchise die zichzelf schrijft en regisseert en het zal wel een half miljard opbrengen aan de box-office, zeker nu er niet zo zot veel concurrentie is. Hoewel, na de Furiosa flop moeten we voorzichtig zijn als we het over de box-office hebben. Het probleem met deze film is echter het totale gebrek aan originaliteit. Ja het is een formule film en dan nog een sequel, maar er was niet eens een poging om er een originele draai aan te geven. Zoals gezegd, dit is een Martin Lawrence auditie voor een nieuwe sitcom in plaats van een degelijke actie-film. De film voelt aan als een overblijfsel uit de jaren 90 waarin Michael Bay nog een naam van belang was.

Het is niet alleen een auditie voor een nieuwe sitcom, maar je zou het ook kunnen zien als een showreel voor Adil en Bilal die na hun Batgirl-incident alle registers willen openhouden en aan Hollywood willen laten zien dat ze alles aankunnen: actie, humor, drama, romantiek, … Maar een echt goede film hebben ze toch niet afgeleverd. De film loopt sinds in de zalen. De vorige film haald 62 miljoen op in zijn openingsweekend, deze lijkt er 50 miljoen op te halen, en dat is in deze tijden zeker niet slecht.


Review Bad Boys: Ride or Die (2024)
Recensie door op

Beoordeling: 3 / 5

rating

*** Bad Boys 4: Ride or Die trailer ***

8 Comments

 1. Stef

  Het was inderdaad een Martin Lawrence show, hij is het beste wat deze film te bieden heeft. Verhaal is pijnlijk voorspelbaar en cliché.

  Reply
 2. Xander

  Ik vond de film best de moeite waard. Ik heb er plezier in gehad. Ja het is popcon maar ook iets meer character-driven invalshoeken, net zoals in For Life. En ik vond het leuk dat ze dingen hadden die geschikt waren voor de wat ouder wordende cast, zoals het omgaan met gezondheidsproblemen. Ook al leek dat wat gejat van Lethal Weapon.

  De regisseur leken plezier te hebben te hebben op de set hebben ook wat dingen geprobeerd, zoals de leuke camera-angles en een intense lift-scène die wat deed denken aan M:I en Die Hard. Daarentegen waren de dialogen echt slecht met uitzondering van de stand-up van Martin.

  Reply
 3. M Ranker

  Ik zie nog wel een mogelijkheid voor een Reggie en Armando spin-off film.

  Reply
 4. François

  Ik snapte niet wat er was gebeurd met de tech handlanger van Jenna Kanell? Je ziet dat ze haar klaar maakt voor de laatste shoot, maar ik denk niet dat je haar ooit nog ziet.
  Gezien het feit dat ze een paar regels had en elke andere semi-belangrijke handlanger een opvallende dood kreeg, dacht ik zeker dat ze klaar was voor een opmerkelijke dood.

  Reply
  1. Wasp

   Cut in editing.

   Reply
 5. Blackberry

  Deze film was leuk. Ik denk nog steeds dat 1 & 2 beter zijn, maar niet veel mensen kunnen actie maken zoals Michael Bay. Ik zou dit nog steeds een 7/10 geven, misschien een 8 alleen voor Reggie, want verdomd, hij heeft naast Martin wel de film gestolen lol.

  Reply
 6. Thorin

  De leeftijd van de acteurs begin je wel te voelen. Ondanks het knappe einde denk ik dat Sony er nog wel een laatste film wil uit persen maar of de acteurs gaan kunnen volgen is een andere vraag. Martin zal er 60 worden. Smith blijft er goed uitzien maar ook hij is niet meer dezelfde, en deze film moest het wel vooral hebben van Martin.

  Reply
 7. Ellie

  Het was een ‘ok’ film, een beetje zoals de 3 vorige films.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *