Moana 2 / Vaiana 2 moet Disney uit het slop halen

Disney is op zoek naar een financiële voltreffer en dit zou wel eens kunnen gebeuren met het vervolg op Moana / Vaiana (2016). De nieuwe Moana 2 / Vaiana 2 (2024) is wel geschreven en geregisseerd door een nieuw team, wat op zich niet noodzakelijk slecht is. De sequel is in regie van Jr.Jason HandDana, Ledoux Miller en David G. Derrick. Die laatste heeft ook het scenario geschreven, maar dit is dus wel zijn debuutfilm.

© Walt Disney

Korte inhoud: Moana 2 neemt het publiek mee op een uitgebreide nieuwe reis met Moana (Auli’i Cravalho), Maui (Dwayne Johnson) en een gloednieuwe bemanning van onwaarschijnlijke zeevarenden. Nadat ze een onverwacht oproep heeft gekregen van haar voorouders, moet Moana naar de verre zeeën van Oceanië en naar gevaarlijke, lang verloren wateren reizen voor een avontuur dat ze nog nooit eerder heeft meegemaakt.

De film was een commercieel succes en bracht wereldwijd meer dan $643 miljoen op en daarmee de 5de meest succes Disney animatiefilm. Het kreeg ook verschillende nominaties en prijzen, waaronder twee Academy Award-nominaties voor Beste Animatiefilm en Beste Originele Lied (“How Far I’ll Go”). Het werd geprezen voor zijn inspanningen om de Polynesische cultuur respectvol en nauwkeurig weer te geven. Het creatieve team werkte samen met culturele experts en adviseurs om ervoor te zorgen dat de film een eerbetoon was aan de rijke tradities en mythologieën van de Polynesische volkeren.

De eerste trailer is zojuist gearriveerd, waarin we opnieuw kennismaken met Moana van Montunui en haar halfgod-bestie Maui, plus nog meer glimpen van zowel nieuwe als bekende gezichten. Ik ben benieuwd hoe deze sequel zal presteren op 27 november 2024.

*** Moana 2 / Vaiana 2 trailer ***


2 Comments

  1. Yates

    Deze film had geen sequel nodig maar soms kan het wel tot verrassingen leiden, zoals bij de Toy Story franchise.

    Reply
  2. Johan Dulst

    De trailer ziet er inspiratieloos uit …

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *