Robin Hood film van A24 met Hugh Jackman en Jodie Comer

A24 heeft de Amerikaanse rechten op The Death of Robin Hood (2025), één van de fel begeerde pakketten in Cannes van dit jaar, in handen gekregen. De film die zich afspeelt in Sherwood Forest heeft Hugh Jackman en Jodie Comer in de hoofdrollen.

Korte inhoud: Een donkerdere herinterpretatie van het Robin Hood-verhaal, waarin het titelpersonage (Hugh Jackman), als een door de strijd geteisterde eenling worstelt met zijn misdaden en moorden uit het verleden. Nadat hij ernstig wordt gewond raakt krijgt hij verlossing aangeboden door een mysterieuze vrouw (Jodie Comer).

De film zal geregisseerd worden door Michael Sarnoski, de filmmaker achter het veelgeprezen Pig (2021) en A Quiet Place: Day One (2024)‘ die deze zomer zal uitkomen.

Volgens de eerste berichten zal Robin Hood in de film worstelen met zijn verleden na een leven vol misdaad en moord. In plaats van de vrolijke outlaw die we in bepaalde eerdere versies van het verhaal zagen, zoals die van Kevin Costner, is deze Robin Hood een soort Wolverine uit de film Logan (2017). A24 zal de film in de bioscoop uitbrengen. De onderhandelingen waren zeer competitief, waarbij verschillende potentiële kopers rond de film cirkelden.

Jackman zal binnenkort te zien zijn tegenover Ryan Reynolds in Deadpool & Wolverine (2024), en Jodie Comer is dan weer binnenkort te zin in 28 Years Later (2024). Twee acteurs die in de spotlight blijven met interessante filmprojecten.

1 Comment

  1. Merrin

    Ik ben benieuwd vooral omdat het in handen ligt van A24 en dat zowat de nieuwe Miramax is en best wel kwalitatieve films blijft uitbrengen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *