Deadpool & Wolverine trailer is lichtpuntje in de Marvel fatigue

Deadpool & Wolverine (2024) van Shawn Levy leek redelijk luchtig in de meeste teasers die Marvel tot nu toe heeft uitgebracht, maar de nieuwste trailer van de film heeft een veelbelovend anti-woke kantje, ook al zijn we niet veel wijzer geworden over het verhaal. In de nieuwe trailer staat Logan centraal naast zijn nieuwe partner, terwijl hij de strijd aangaat met zijn vijanden uit dit universum.

© Marvel & Disney

Korte inhoud: Leden van de bureaucratische organisatie, de ‘Time Variance Authority’, weten de verblijfplaats van Wade Wilson te traceren en brengen hem vervolgens een bezoek. Daarbij doen ze een beroep op Wade, waarmee hij zich onder de helden binnen het universum kan scharen. Het lot van de Marvel Cinematic Universe wordt daarmee in handen van de onverantwoordelijke Deadpool gelegd.

In plaats van zich te concentreren op Wade Wilson (Ryan Reynolds), gaat de nieuwe trailer van eigenlijk meer over een Wolverine-variant (Hugh Jackman) die op de een of andere manier het X-Men-team van zijn universum in de steek liet voordat het hele ding werd uitgewist. Het is nog steeds onduidelijk of Wolverine en Deadpool zullen vechten in de ruïnes van het 20th Century Fox-arena maar het einde van de trailer lijkt dit wel aan te geven. Uit de trailer lijkt het alsof het allemaal iets te maken heeft met Cassandra Nova (Emma Corrin), een krachtige mutant met een gecompliceerde relatie met Charles Xavier en een voorliefde voor het gebruik van haar krachten om mensen onuitsprekelijke dingen te laten doen. Het is eigenlijk best leuk om te zien dat Deadpool & Wolverine niet alleen maar lulgrappen en F-bommen zullen zijn, terwijl de helden door het multiversum racen om een ​​vrouw te vernietigen wiens gedachten kunnen doden.

We zijn niet veel wijzer geworden met deze trailer maar ik heb hoe dan ook wel de indruk dat de makers veel van hun inspiratie hebben gehaald uit de Old Man Logan comics en ook Mark Millar had dit al laten vallen in één van zijn tweets. Ze lijken in ieder geval te lopen in Pym Falls. Ook al komt Cassandra Nova niet uit het Logan universum maar wel uit de X-Men wereld.

De trailer maakt ook gebruik van Madonna’s grote hit ‘Like A Prayer’, die in 1989 werd uitgebracht en brengt meteen ook een christelijke noot ook al vermoed ik dat het vooral is om te spotten. Ik ben zelf niet 100% in de wolken van deze trailer maar het ziet er naar uit dat het wel beter zal worden dan al wat Marvel naar ons de laatste jaren heeft toegeworpen. Maar laten we misschien ook geen al te hoge verwachtingen koesteren.

*** Deadpool & Wolverine trailer ***






2 Comments

 1. Morgan

  Hoe ferm is het dat ze ‘eindelijk’ Wolverine zijn kostuum hebben gebruikt in al die films dat ze al met dat personage hebben gemaakt. Ik wou dat er nog een masker bij zat maar enkel alleen dit vind ik al geweldig.

  Ik vind het geweldig hoe het kostuum een ​​reis gaat maken van mouwen naar een versie zonder mouwen. Voor de rest lijkt het 100% Deadpool materiaal.

  Reply
 2. Kev

  Ik ben niet helemaal overtuigd ook al is de terugkeer van Hugh een grote plus.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *