Addams Family spinoff Wednesday seizoen 1 op Blu-ray

Tadararaa Tadararaa Tadararaa…hier komt de Addams Family, of althans één familielid ervan wordt uitgelicht. Het is actrice Jenna Ortega die in de legendarische rol stapt van “Wednesday” (2022), ooit gespeeld door Christina Ricci in een ver verleden, en gedenkwaardig door Lisa Loring in de tv-serie uit de jaren ’60.

© Warner Home Video / Day One MPM

Korte inhoud: De serie zal de schooljaren van de 16-jarige Wednesday Addams aan de Nevermore Academy volgen. De tiener probeert haar paranormale krachten, die ze geërfd heeft van haar bizarre familie, min of meer onder bedwang te houden. Daarnaast gaat ze ook op haar school op onderzoek uit, want die blijkt een mysterie met zich mee te dragen. Dat alles moet ze zien te combineren met haar “gewone leventje” als tienermeisje.

Vzrwacht jullie maar aan een griezelige en maffe opeenstapeling van acht afleveringen van komische momenten en bizarre wendingen. Kwalitatief zitten we met deze serie veel beter dan wat we gewoon zijn van CW series, en dat is hoofdzakelijk te danken aan de regisseur. De serie is van “Smallville”-makers Alfred Gough en Miles Millar en dit duo is een goed geoliede machine. Naast Wednesday krijgen we natuurlijk ook wel de rest van haar familie te zien. Die familie bestaat uit ouders Gomez (Luis Guzmán), Morticia Addams (Catherine Zeta-Jones), Uncle Fester (Fred Armisen), Lurch (George Burcea) en Wednesdays broer Pugsley (Isaac Ordonez).

Wednesday krijgt het vaak aan de stok met de directrice van de school Larissa Weems (Gwendoline Christie) en wordt verwezen om een bezoek te brengen aan de psycholoog Dr. Valerie Kinbott (Riki Lindhome). Er gebeurt veel in “Wednesday” en de algemene mysteries worden uitgevoerd op een manier die ervoor zorgt dat de serie blijft doorgaan. De pilootaflevering en nog 3 andere episodes werden geregisseerd door Tim Burton en dat is er echt wel aan te zien. Zelfs Danny Elfman is van de partij om de muziek te verzorgen. Het tweede seizoen van de serie zou in 2025 moeten uitkomen.

*** Wednesday trailer ***

2 Comments

  1. Elise

    Keigoeie serie, ben benieuwd naar het tweede seizoen.

    Reply
  2. VikJab

    Gewoon perfecte casting van Tim Burton

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *