Danny Boyle werkt aan 28 Years Later

Het zal dus een volwaardige trilogie worden want 28 Years Later (2024) is in de maak, en wel nog met regisseur Danny Boyle en scenarist Alex Garland, de makers van 28 Days Later… (2002). Echter hebben zij niet 28 Weeks Later (2007) gemaakt, een voortreffelijke sequel met Jeremy Renner, Rose Byrne en Robert Carlyle.

Op Imdb staat echter wel ’28 Months Later’ maar deze titel zal binnenkort vermoedelijk wel veranderen. Alex Garland is al een tijdje bezig met het script maar is iets uitgelopen en bijgevolg lijkt een sprong zoveel jaren verder logischer dan 28 maanden. Het is dit jaar tevens 22 jaar geleden sinds de eerste film, dus als het de bedoeling is om ook hier Cillian Murphy bij te betrekken lijkt misschien wel voor de hand liggend. De acteur zal naast zijn Golden Globe waarschijnlijk ook een Oscar krijgen voor zijn rol, want ik zie echt niet dat Bradley Cooper, Leonardo DiCaprio, Colman Domingo of Andrew Scott deze erkenning van hem zouden wegkapen. En bijgevolg is het nog maar de vraag of Cillian de tijd en de interesse heeft in een derde zombie film. Het enige wat hem zou kunnen overhalen is Danny Boyle, de regisseur die hem zijn kans heeft gegeven.

De eerste film werd gemaakt met een productiebudget van 8 miljoen dollar en bracht maar liefst 84 miljoen dollar op. Maar ook de sequel maakte winst. De tweede film werd gemaakt met 15 miljoen en bracht 65 miljoen dollar op. Verwacht wordt dat de derde film ook wel succesvol kan zijn, indien het productiebudget rond de 30 miljoen kan bengelen. Garland heeft in tussentijd tevens één van de beste AI film geschreven én geregisseerd, met name Ex-Machina (2014) alsook de interessante Annihilation (2018) en het beklijvende Men (2022). De man weet duis echt wel een knap scenario te schrijven. Derde films in een trilogie zijn vaak teleurstellend, maar ik heb hier wel vertrouwen in. En als ze iemand als Cillian kunnen overtuigen, dan kan dit een tweede World War Z worden met een recette van 540 miljoen dollar.

Danny Boyle zelf is een beetje uit de spotlights verdwenen. Zijn laatste film waarmee hij nog indruk kon maken is Slumdog Millionaire (2008), en dat is ondertussen 16 jaar geleden. Hij heeft wel 127 Hours gemaakt, Trainspotting 2 en Yesterday, maar de films wellen allemaal magertjes onthaald door pers en publiek. Een terugkeer naar een franchise die hem op de kaart heeft gezet lijkt tegenwoordig in de mode te zijn. We zullen zien hoe dit allemaal uitdraait.

1 Comment

  1. arjen

    Ze zouden beter ’28 Hours Later’ maken en iets vertellen over de eerste uitbraak

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *