Sebastian Stan is Donald Trump in biopic The Apprentice

We hebben een eerste beeld ontvangen van Sebastian Stan als een jonge tv-ster en pre-president Donald Trump in de bruisende aankomende biopic The Apprentice (2024). Dit is de 4de film van de Iraanse regisseur Ali Abbasi. Zijn vorige film Holy Spider (2022) is tevens een knappe thriller die ik aan iedereen wil aanraden. Dat iemand als hem zich dan waagt aan een film over Donald Trump is echt wel opmerkelijk.

Korte inhoud: De film brengt de opkomst van Trump (Sebastian Stan) naar de macht in kaart via wat wordt beschreven wordt als een ‘Faustiaanse deal’ met de invloedrijke rechtse advocaat en politieke fixer Roy Cohn (Jeremy Strong). The Apprentice is een duik in de onderbuik van het Amerikaanse imperium.

© Profile Pictures / Rocket Science

Sebastian Stan is ietwat van een kameleon. Hij heeft eerder al een knappe Tommy Lee neergezet is de serie “Pam & Tommy” (2022) en ik denk dat hij ook wel een jonge Trump aankan, ook al zou je denken dat Trump perfect gespeeld had kunnen worden door Alec Baldwin, weliswaar de oudere versie. “Succession” acteur Jeremy Strong zal opnieuw een poging ondernemen om zijn masker van Kendall Roy af te werpen, iets wat niet eenvoudig is voor TV-acteurs die jaren dezelfde rol hebben gespeeld. In de andere rollen zien we Maria Bakalova als Ivana Trump en Martin Donovan als Fred Trump Sr..

The Apprentice werd geschreven door Gabriel Sherman, die ook al heeft meegeschreven aan “The Loudest Voice”, het verhaal van Fox News baas Roger Ailes die moest afstappen na seksueel misbruik. The Apprentice sluit zich aan bij een interessante lijst van titels die volgende maand in Cannes de Palme d’Or willen winnen. Ook aan het 20 jaar in de maak zijnde magnum opus Megalopolis van Francis Ford Coppola met in de hoofdrollen Adam Driver, Giancarlo Esposito, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Laurence Fishburne en Shia LaBeouf, naast Yorgos Lanthimos’ Kinds of Kindness (2024), een gestileerd driedelig verhaal dat zich afspeelt in het heden en dat de Poor Things-duo herenigt met Emma Stone en Willem Dafoe. En er is ook nog Paul Schrader’s Oh, Canada (2024) met Richard Gere, alsook Jacques Audiards muzikale melodrama Emilia Perez met Zoe Saldana en Selena Gomez in de hoofdrol. En laten we ook niet Paolo Sorrentino’s Parthenope (2024) vergeten met Gary Oldman; en David Cronenbergs The Shrouds (2024) met in de hoofdrollen Vincent Cassel en Diane Kruger.

1 Comment

  1. Notorious

    Gaan ze het ware verhaal vertellen of de fake Apprentice leugen?

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *