“Succession” en “The Last of Us” tegenover elkaar op de 75e Emmy Awards

Ja, het is wederom HBO die de plak zal zwaaien op de uitreiking van de 75ste Emmy Awards, met in pole position het epos van de rijke Roy familie in “Succession” met 27 nominaties, gevolgd door de post-apocalyptische serie “The Last of Us”.

“Succession” was al eens in 2019 genomineerd voor Beste serie, en won uiteindelijk in 2020 en 2022. Ondertussen zitten ze aan het 4de seizoen en de serie van Jesse Armstrong wordt er alleen maar beter op. Casting is alles en hier hebben de makers toch wel een unieke verzameling van talentvolle acteurs kunnen samenbrengen, geleid door Brian Cox als de patriarch. Maar mispak u niet, in de serie zijn het vaak de vrouwen die de touwtjes in handen hebben, met name Shiv Roy (Sarah Snook) en Marcia Roy (Hiam Abbass).

“The Last of Us” werd tweede met in totaal 24 nominaties, waaronder die voor beste dramaserie en nominaties voor beste acteur en actrice voor Pedro Pascal en Bella Ramsey. Seizoen 2 van “The White Lotus” werd derde met 23 nominaties, waaronder vijf nominaties voor de beste actrice in een bijrol in een categorie drama.

Netflix is ook wel van de partij met hun serie “Wednesday” die 12 nominaties wist samen te brengen. Hieronder hebben we voor jullie een lijst met tv-series die minstens 5 Emmy nominaties hebben verkregen:

Succession– 27
The Last Of Us–24
The White Lotus–23
Ted Lasso–21
The Marvelous Mrs. Maisel–14
The Bear–13
BEEF–13
Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story–13
Wednesday–12
Barry–11
Only Murders In The Building–11
Daisy Jones And The Six–9
The Mandalorian–9
Saturday Night Live–9
Abbott Elementary–8
Andor–8
House Of The Dragon–8
Weird: The Al Yankovic Story–8
Better Call Saul–7
Fleishman Is In Trouble–7
Guillermo Del Toro’s Cabinet Of Curiosities–7
RuPaul’s Drag Race–7
Still: A Michael J. Fox Movie–7
The Crown– 6
The Lord Of The Rings: The Rings Of Power– 6
100 Foot Wave–6
Prey–6
Queer Eye–6
Stranger Things–6
Welcome To Wrexham–6
The Amazing Race–5
The Apple Music Super Bowl LVII Halftime Show Starring Rihanna–5
Carol Burnett: 90 Years Of Laughter + Love–5
Moonage Daydream–5
Obi-Wan Kenobi–5
Top Chef–5
Welcome To Chippendales–5

2 Comments

  1. Conan the Librarian

    Ik vermoed dat The Last of Us de grote winnaar van de avond zal zijn gezien de andere serie al veel heeft gewonnen.

    Reply
  2. Pat

    Ik ben beginnen kijkn naar Succession maar is toch mijn ding niet.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *