Until Dawn game wordt verfilmd

Dit is eigenlijk best wel een leuk idee ook al weet ik niet precies welk verhaal ze zullen vertellen, gezien Until Dawn eigenlijk al een interactief gebeuren is waar de player zelf zijn verhaallijn bepaalt. Hoe dan ook, dit horrorgame werd ontworpen door Supermassive Games en uitgebracht door Sony Computer Entertainment. Spelers nemen de controle over acht jonge volwassenen die moeten overleven op Blackwood Mountain wanneer hun leven wordt bedreigd. De game beschikt over een vlindereffectsysteem waarin spelers keuzes moeten maken die het verhaal kunnen veranderen. Alle speelbare personages kunnen overleven of sterven, afhankelijk van de gemaakte keuzes. Spelers verkennen de omgeving vanuit het perspectief van een derde persoon en vinden aanwijzingen die kunnen helpen het mysterie op te lossen.

Het verhaal werd initieel geschreven door Larry Fessenden en Graham Reznick als videogame-equivalent opeen slasher-film, en op zich wel grappig dat daar nu een film van gemaakt wordt, gezien het eigenlijk al een beetje van een film was. De game heeft zelfs gebruik gemaakt van de stemmen en soms ook de fysiek van acteurs via motion capture als Peter Stormare, Rami Malek, Galadriel Stineman en Hayden Panettiere. Kwam daar nog eens de akelige muziek bij van Jason Graves, die ook al de grandiose filmscore schreef voor Dead Space, en je had meteen één van de meest griezelige games.

Het enige minpuntje is dat het filmproject geleid zal worden door Shazam! Fury of the Gods (2023) regisseur David F. Sandberg. De man was al bezig met de voorbereiding van de horrorfilm Below, maar dit zit nog steeds in pre-productiefase. Ik ben geen al te grote fan van de regisseur maar de Zweed heeft wel indruk gemaakt met zijn Lights Out (2016) low budget film die met een productiebudget van 5 miljoen dollar toch bijna 150 miljoen dollar kon ophalen tijdens zijn release. Het was geen kritisch succes maar het sprak de toeschouwers wel aan, en daarvan zat horror-producer James Wan misschien ook wel voor iets tussen, net zoals bij Annabelle Creation (2017). Misschien moet Sandberg gewoon in het horrorgenre blijven.

Ik ken de game en eigenlijk kan hij bijna copy-pasten want de visuals zijn al voldoende indrukwekkend. Anderzijds moet er nog altijd wel een script worden geschreven, en hiervoor heeft Screen Gems en PlayStation Productions de scenarist Gary Dauberman kunnen strikken. Een scenarist met niet alleen script-ervaring maar ook nog eens horror-ervaring. Dus op dat vlak heb ik er wel vertrouwen in. Ja The Nun II (2023) was waardeloos, maar dat was ook de aard van het beestje. Ik vond zijn script van It (2017) geniaal. Ik ben er zeker van dat hij een knap R-Rated horrorscript zal kunnen afleveren dat zelfs Sandberg niet kan verknoeien. Toch verbaast het me dat Screen Gems niet is gaan aankloppen bij regisseur Christopher Landon (Happy Death Day 1 & 2) die na zijn vertrek uit Scream VII nu wel vrij is/was. Hij had geknipt geweest voor deze verfilming. Maar hij zou nu voor Lionsgate de film Big Bad maken, over een gezin die op een boerderij een nacht moet zien te overleven van weerwolven.

Laat eens weten in de comments wie van jullie Until Dawn al heeft gespeeld en of jullie uitkijken naar de verfilming.

3 Comments

 1. Zoya

  Ik ging dit net ook zeggen, de game is al een film lol

  Reply
 2. Meekz

  Als ze Hayden Panettiere kunnen casten zal ik de film wel gaan zien.

  Reply
 3. justin

  Ze zullen ieder geval voldoende keuzes hebben hoe ze de film willen eindigen 🙂 Misschien moeten ze er gewoon de eerste interactieve film van maken. Concreet weet ik niet hoe maar misschien een verhaallijn die kan switchen naargelang de reacties van het publiek of dezelfde film uitbrengen met meerdere alternatieven. Zou meteen een film-event zijn.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *