Batman en Superman worden publiek domein in 2034 en 2035

Herinneren jullie nog de Mickey Mouse horrorfilm? Het personage kwam nog maar net in het publiek domein of er was al een horrorfilm klaar met dat personage, en er zijn nog films in de maak. Maar in 2034 komt Superman in publiek domein en in 2035 is het de beurt aan Batman, ook al gaat het hier om de eerste comic versie van de personages. Ook al probeert DC hier nog wel een stokje in de wielen te steken.courtesy of Judas-Isariot & BrinMacen on Pixabay

In 2035 komt Joker in publiek domein en het jaar erop zou ook Wonder Woman aan de beurt zijn. Volgens de copyright wet kan een IP niet langer dan 95 jaar bij één commerciële entiteit aanwezig zijn. De CEO van DC, James Gunn, heeft wel al aangekondigd dat zijn Supermanfilm karakters zal laten optreden uit The Authority comic series uit 1999. Dus in hoeverre deze nieuwe realiteit een impact zal hebben op de films valt nog maar te bezien. Eén ding wat ik wel verwacht is misschien wel een terugkeer van de Zack Snyder Superman…hoewel, DC heeft ondertussen een trademarkt voor de term ‘Man of Steel’ en ‘Caped Crusader’, alsook voor de logo’s van Batman én Superman. En dit kan wel vervelend zijn, ook al heefrt Zack Znyder eigenlijk een geheel nieuw S logo gemaakt op Superman zijn kostuum.

De eerste films zijn vermoedelijk opnieuw horrorfilms zijn, omdat er simpelweg geen horrorfilms zijn met die karakters en horror is goedkoper en meer toegankelijk. Maar stel je voor dat we misschien een 100% Vlaamse Batmanfilm krijgen. Een superman zal meer visuele effecten nodig hebben maar met de evolutie van AI zal dat ook wel een haalbare kaart worden. Tegenwoordig kan je al met Unreal Engine een vervolg maken op Lord of the Rings met een vrij beperkt budget, dus …the sky will be the limit.

2 Comments

  1. Fabian

    De eerste Superman film die ze in 2034 zullen maken is Superman met Nicolas Cage 🙂

    Reply
  2. Teemes

    Ik kijk vooral uit naar wat andere filmstudio’s met deze IP kunnen aanvangen.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *