Indiana Jones and the Great Circle maakt indruk

Harrison Ford is misschien wel definitief op pensioen en de laatste Indiana Jones and the Dial of Destiny (2023) willen we misschien zo snel mogelijk vergeten, maar datgene waar iedereen over praat is de Indy game die dit jaar zal uitgebracht worden door Bethesda, met name Indiana Jones and the Great Circle (2024). Spijtig genoeg is er op heden nog geen nieuws of het ook op PS5 zal uitkomen.

En het is de iconische stem van Troy Baker die de rol van Indiana op zich zal nemen. De gevierde acteur achter talloze memorabele gamerollen wordt misschien wel het meest gevierd vanwege de rol van Joel in de The Last of Us-franchise, maar ik ben een grote fan van zijn Joker vertolking Batman: Arkham Origins (2013). De man heeft 407 titels op zijn naam en hij is nog maar 48! Als dit niet de best betaalde voice-acteur is in de wereld dan weet ik het ook niet, maar hij verdient elke dollar van wat hem toekomt. Nara verluidt is hij ook een grote Indiana Jones fan, dus was inleving vermoedelijk niet zo ingewikkeld.

Korte inhoud: Ontdek een van de grootste mysteries uit de geschiedenis in Indiana Jones and the Great Circle, een first-person singleplayer-avontuur dat zich afspeelt tussen de gebeurtenissen van Raiders of the Lost Ark (1981) en Indiana Jones and the Last Crusade (1989), of met andere woorden tussen 1936 en 1938.

Indiana Jones and the Great Circle werd geproduceerd door Hall of Fame game designer Todd Howard en neemt spelers mee naar 1937, waar sinistere machten op zoek zijn naar een eeuwenoude kracht. Spelers kruipen in de huid van Indiana Jones en moeten Indy’s zweep en snelle verstand gebruiken om deze dreigende samenzwering te ontrafelen in een episch, wereldwijd avontuur. Indy’s kenmerkende zweep blijft de kern van zijn uitrusting en kan worden gebruikt om vijanden af te leiden, te ontwapenen, aan te vallen en door de omgeving te reizen. Tijdens de game komen spelers een mix tegen van een verhalende speelervaring en open maps. Met een gameplay vol avontuur, meeslepende actie en intrigerende puzzels combineren spelers sluipende infiltratie, first-person melee en vuurgevechten om zich een weg te banen door de vijandelijke dreiging.

Wel ik kijk er al naar uit, ook al hoop ik dat Microsoft – die Bethesda heeft opgekocht nadat ze hoorden dat Starfield exclusief op Playstation zou uitkomen – zijn grip een beetje lost. Microsoft betaalde 7,5 miljard dollar voor ZeniMax Media, het moederbedrijf van Bethesda Softworks, om te voorkomen dat Sony opnieuw Bethesda zou betalen om games niet op XBox uit te brengen. Ja het is allemaal politiek en marketing, maar op het einde van de rit zullen ze ook wel de dollars van het Playstation publiek willen, … ook al is het 2 maand na de release op XBox en PC.4 Comments

 1. Gaetan

  Wauw, dit ziet er veel beter uit dan ik had verwacht. Ik weet ook niet of het Troy Baker is die de stem doet, maar of dat zo is of niet, ik hoor de jonge Harrison Ford ­čś« Die maniertjes in zijn acteerwerk zijn ook echt perfect.

  Reply
 2. Duane

  In derde persoon zou dit wel heel fel op Uncharted trekken.

  Reply
 3. Glow

  Ik vind dat het er geweldig uitzien. In eerste instantie had ik er een hekel aan en was ik zo in de steek gelaten door het perspectief van de first person, maar toen besefte ik dat het geweldig zou zijn voor de puzzels. Zeker, Uncharded en Tomb Raider zijn geweldig in de derde persoon, maar hun puzzels zijn vrij eenvoudig. Duw dit zware voorwerp op deze drukplaten en er gaat een deur open, etz.

  Met de first person kunnen we details oppikken voor hopelijk enkele echt boeiende puzzels vergelijkbaar met de The Room-serie. Ik ben het ermee eens dat ik de voorkeur geef aan man-tegen-man-gevechten in de derde persoon, maar ik blijf optimistisch omdat het zo authentiek Indy aanvoelt. Maar waarom niet gewoon games maken met twee perspectieven. Met MW kan je toch gewoon in-game kiezen of je eerste persoon of derde persoon speelt.

  Reply
 4. Conan the Librarian

  Ik ga geen XBox kopen voor dit game, misschien wel op PC, we zullen zien …

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *