Zet je schrap voor de angstaanjagend sequel The Nun II

Bereid je voor om opnieuw grondig van streek te raken met The Nun die haar huiveringwekkende comeback maakt in de horror The Nun II (2023). The Conjuring Universe duikt terug in het verleden met een vervolg op de zeer succesvolle The Nun (2018). Deze film neemt ons vier jaar vooruit, naar het jaar 1956.

Korte inhoud: Zuster Irene (Taissa Farmiga) heeft de confrontatie met de demonische non Valak (Bonnie Aarons) overleefd en leidt een anoniem leven in een Italiaans klooster. Maar ook Valak is ontsnapt en heeft bezit genomen van Irenes goede vriend Maurice. Nu kan ze niet anders dan ingrijpen. Deze keer krijgt zij hulp van een non in opleiding.

Met een productiebudget van 22 miljoen dollar heeft de eerste film en slordige 365,6 miljoen dollar opgebracht en werd meteen ook de meest succesvolle film uit The Conjuring Universe. Maar het bizarre aan dat verhaal is dat regisseur Corin Hardy toch werd vervangen door Michael Chaves. Er is niet echt een reden gegeven waarom Hardy het project heeft verlaten want het is niet dat de man tientallen aanbiedingen heeft gekregen. In al die jaren tussen The Nun en nu heeft hij slechts 8 afleveringen van een tv-serie gedraaid. Chaves heeft daarentegen wel voor producer James Wan de horror The Curse of La Llorona (2019) gemaakt alsook The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021). Het zou wel eens kunnen dat na het succes van de eerste film de regisseur een +20 miljoen dollar paycheck wou – wat legitiem zou zijn gezien het succes van de eerste film – en de producers dit niet wilden betalen. Maar dat is pure speculatie.

James Wan produceert opnieuw het vervolg van The Nun, maar misschien wel het coolste aan deze sequel is dat deze werd geschreven door Akela Cooper, die de afgelopen jaren op zichzelf een beetje een scenariste die een horrorheldin is geworden. Akela Cooper, die een aantal jaren voor televisie heeft geschreven, schreef zowel Malignant (2021) als M3GAN (2022), twee bijzonder geslaagde horrorfilms. Akela Cooper schreef het script voor The Nun 2 samen met Ian Goldberg en Richard Naing, naar een verhaal van James Wan en Akela Cooper. Ik ben benieuwd.

Ik moet toegeven, ik was zelf geen al te grote fan van de eerste Nun film, en dus verwelkom ik het idee dat er nieuwe mensen aan het roer zitten. En op dit moment heeft het publiek zeker vertrouwen in de teams achter deze Conjuring films, aangezien bijna elk van deze vehikels op de één of andere manier veel volk naar de bioscoop trekt. Op 8 september 2023 komt de film in de zalen en we zullen naar de aanloop van deze prent opnieuw heel wat leuke viral-marketing campagnes te zien krijgen. De eerste campagne van The Nun uit 2018 werd trouwens van YouTube verbannen omdat het gewoon te shockerend was voor het platform. Wat wil je nog meer als zo’n headline in de krant.

*** The Nun II trailer ***

1 Comment

  1. David

    Ik moet toegeven dat ik mij de eerste Nun film zelfs niet meer herinner, zo’n impact heeft het gehad, maar heb deze film gezien in de bioscoop.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *