Wonka trailer laat Timothée Chalamet zien als geniale chocolademaker

Naast Dune: Part Two (2023) is er nog een andere film om naar uit te kijken met Timothée Chalamet en dat is Roald Dahl’s Wonka verfilming van Paul King (Paddington, Paddington 2). Een rol die eerder al werd vertolkt door de magistrale Gene Wilder en nadien door de wat geflipte Johnny Depp die een meer sinistere ‘wacko-jacko’-achtige interpretatie gaf.

Korte inhoud: Het verhaal zal zich specifiek richten op een jonge Willy Wonka en hoe hij de Oompa-Loompa’s ontmoette tijdens een van zijn eerste avonturen.

Ja, er is niet veel meer dat we te weten zijn gekomen over het verhaal. Wat in ieder geval opvalt is dat de film een unieke benadering heeft en dient als een prequel op het bekende verhaal van Charlie en de chocoladefabriek. In plaats van Charlies reis te volgen, duikt de film echter in de vroege jaren van de jonge Wonka zelf en biedt een intrigerende verkenning van zijn karakter en afkomst. En het scheelde niet veel of Ezra Miller werd gecast voor de rol, maar met al die opgefokte haatcampagnes tegen de acteur, werd op veilig gespeeld. Ook Tom Holland was in de running.

In de eerste trailer krijgen we een magisch kijkje van Willy Wonka tijdens zijn reis om de bekende chocolatier te worden. In de film zien we ook nog Olivia Colman, Rowan Atkinson, Matt Lucas, Hugh Grant, Keegan-Michael Key, Sally Hawkins, Paterson Joseph en Jim Carter.

De vraag is nu of deze film een link zal maken met The Witches (2020), maar het zou me verbazen. De trailer lijkt wel een beetje op Fantastic Beasts maar dan nog iets lichter van toon. Het heeft de koudere esthetiek en kleurcorrectie van de Burton-film, maar de toon voelt veel dichter aan bij de originele film. Chalamet heeft ook die kinderlijke eigenzinnigheid die de Depps-versie had, maar het is afgezwakt. Wonka zou in de bioscoop moeten draaien vanaf 13 december 2023. Ja het wordt een drukke periode voor Warner Bros, met Dune 2, Wonka, The Color Purple en Aquaman 2, waarvan die laatste film nog maar eens bezig is met reshoots omdat de zoveelste test-screening nog steeds niet kon overtuigen. Zoals ik hier al een paar keer heb gezegd, deze film zullen ze dumpen op MAX.

*** Wonka trailer ***


2 Comments

  1. Kons

    De originele film was nog de beste, de Tim Burton versie deed me echt denken aan Michael Jackson toestanden

    Reply
  2. HenrySoots

    Hij ziet er wel wat creepy uit.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *