Moordende teddyberen in gameverfilming Five Nights at Freddy’s

Universal Pictures zal vanaf vrijdag 27 oktober 2023 Blumhouse’s Five Nights at Freddy’s (2023) in de bioscoop uitbrengen, alsook op de Peacock streamingdienst. Vandaag kunnen we al proeven van de eerste officiële trailer van deze game-adaptatie en het ziet er allemaal wel ‘anders’ uit dan wat we zouden kunnen verwachten. Na het zien van de trailer weet ik nog niet precies wat de toon van deze horrorfilm zal zijn, maar het lijkt ergens iets tussen Halloween, Scream en Chucky te worden. Dit project ligt al op tafel sinds 2015 en is dan uiteindelijk toch in productie kunnen gaan.

Korte inhoud: Mike Schmidt (Josh Hutcherson), een nachtwaker bij een plaatselijk restaurant, raakt in de problemen nadat hij de waarheid onder ogen heeft gezien over de animatronische kostuums die aanwezig zijn: het zijn niet zomaar robots. Ze zijn in feite levend en bloeddorstig, en zullen na middernacht iedereen doden die nog in het gebouw zit. Stipt om 6u s’ochtends keert de rust terug. Zal hij alle vijf nachten in dit spookachtige restaurant kunnen overleven? Of speelt er zich iets meer luguber af?

Het angstaanjagende horrorspelfenomeen wordt een bloedstollende filmische gebeurtenis. Blumhouse Productions – de makers van ondermeer M3GAN (2022), The Black Phone (2021) en The Invisible Man (2020) – mikken op het Halloween-seizoen op deze film uit te brengen. Hun films hebben doorgaans een relatief laag budget, maar zeer succesvol aan de box-office en vallen vaak in de smaak van pers en publiek.

Dit is de 4de film van Emma Tammi (Into the Dark, The Wind) en naast de hoofdrolspeler treffen we ook nog acteurs Matthew Lillard, Mary Stuart Masterson, Elizabeth Lail en Kat Conner Sterling aan. De videogame ontwikkelaar Scott Cawthon heeft mee aan het script geschreven samen met Seth Cuddeback. De beelden zien er intrigerend uit ook al spoilt de film wel heel veel. Op 26 oktober 2023 zullen we de film kunnen bekijken.

*** Five Nights at Freddy’s trailer ***

1 Comment

  1. Min-Erva

    Krankzinnig maar dit kan wel eens leuk zijn als horror 🙂

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *