David Corenswet en Rachel Brosnahan gecast als Superman en Lois Lane

Na het financieel fiasco van The Flash (2023) heeft James Gunn het imago van de DCEU snel willen opblinken met de casting voor de nieuwe gezichten in zijn Superman: Legacy (2025) film. Na maanden van audities en screentest tussen acteurs hebben Warner Bros en DC Studios hun nieuwe Clark Kent en Lois Lane. David Corenswet (30) is gekozen om Superman te spelen, terwijl Rachel Brosnahan (32) aan boord is om Lois Lane te spelen. Mijn eerste gevoel was dat het leek op een tv-acteurs-casting, maar die twee zijn daarom niet slechte keuzes.

En dat moet toch wel een zware klap zijn voor de eerder favoriete actrice voor de rol van Lois Lane, met name Emma Mackey. Toen ik haar zag opduiken in Kenneth Branagh’s Death on the Nile (2022) had ik meteen zoiets van, “tiens, dat zou nog wel eens een knappe Lois Lane kunnen zijn”. Maar om één of andere reden hebben ze dan toch gekozen voor de minder flamboyante Brosnahan (The Marvelous Mrs. Maisel) die met haar 1m61 toch een pak kleiner is dan de 1m74 Mackey. Was er dan geen chemie tussen Mackey en David Corenswet of haar acteerwerk niet goed genoeg, we zullen het nooit weten. In ieder geval heeft het nieuwe koppel een hoogteverschil van 32 cm. Klein weetje, Christopher Reeve was eveneens 1m93 maar zijn Lois Lane (Margot Kidder) was wel 1m68.

Het ziet er in ieder geval naar uit dat het een versnelde procedure was, want de screentesten vonden gedurende twee dagen plaats met de mannen en op één van de dagen waren de drie acteurs in volledige Superman-outfit. Bronnen dicht bij het gebeuren zeiden dat elke acteur testdeals had gesloten die na twee werkweken zouden aflopen, dus duidelijk wilden alle partijen dat dit geregeld was vóór een mogelijke SAG-AFTRA-staking, die op 30 juni om middernacht van kracht zou kunnen worden. Volgens de stakingsrichtlijnen mag geen enkele acteur projecten promoten tijdens een staking. Met deze beslissing denk ik tevens dat Warner zijn kat zal sturen naar ComicCon volgende maand in San Diego – want zo’n casting zou je in wezen willen delen met het publiek op een podium met de onthulling van de acteurs. Zouden ze ook wat teleurgesteld zijn in de opkomst van de fans voor The Flash?

Bij de acteurs voor Superman was het al snel duidelijk dat het de 1m93 lange Henry-Cavill-Lookalike Corenswet zou worden ook al had Nicholas Hoult zich volledig gesmeten voor de rol. Toch zou je denken dat Nicholas Hoult een betere match zou zijn met Rachel Brosnahan, maar kijk, de kaarten zijn geschud en we hebben de screentest zelf niet kunnen bekijken. Hoult heeft dus op korte tijd naast de rol van Batman én Superman gegrepen. Met de twee rollen nu vastgelegd, zal Gunn nu kijken om de schoenen van Supermans aartsvijand Lex Luthor te vullen, evenals andere ondersteunende personages zoals Kent’s vriend Jimmy Olsen. De favoriet voor Lex Luthor blijft Bill Skarsgård, ook al weet ik niet of dat voor de acteur een goede carrière zet zou zijn. Hij heeft meer in zijn mars dan een villain rol en ik ben echt benieuwd naar zijn vertolking van Eric Draven in de nieuwe The Crow. Maar ook Alexander Skarsgård wordt getipt als de nieuwe Lex, met het probleem dat Alexander wel veel knapper, charismatischer en 1 cm groter is dan David Corenswet. Maar dat kan misschien wel veranderen met de kale kop. En wie weet, doet Nicholas Hoult nog een gooi naar Lex Luthor?

Voor Corenswet markeert de film zijn eerste grote hoofdrol in een grote studiofilm, nadat hij eerder verscheen in projecten als Pearl, The Politician en We Own This City. Maar we weten eigenlijk nog niet zo zot veel van hem. Vanaf het begin zweefde zijn naam naar de top en na die laatste auditie bezegelde hij de deal voor de grootste rol van zijn carrière tot nu toe. Superman: Legacy staat gepland voor een wereldwijde release op 11 juli 2025, met Gunn als regisseur. Het zou de eerste grote DCEU film zijn onder het nieuwe James Gunn management en dus mag er niets aan het toeval worden gelaten. Deze prent mag in geen geval hetzelfde lot opndergaan als The Flash wat Gunn één van de beste superheldenfilms ooit vond en nadien zijn kar begon te keren door te zeggen dat hij de flauwe derde Act in superheldenfilm echt wel een probleem vond. Superman: Legacy zou 700 miljoen dollar moeten opbrengen wereldwijd, hoeft zelfs niet meer te zijn, en dan zitten ze goed. Alles eronder is problematisch. Wat denken jullie trouwens van de casting?

3 Comments

 1. Nat

  Wel grappig dat David Corenswet even groot is als Christopher Reeve … maar euh, hij ziet er meer uit als een Superboy in plaats van een Superman.

  Reply
 2. Balenciaga

  Een dure episode van Superman & Lois dus…

  Reply
 3. Aster

  Ze gaan met een grote naam moeten uitpakken voor Lex als ze 700 miljoen willen halen, want niemand kent deze twee acteurs. Christopher Reeve was Superman net als Gal Gadot Wonder Woman was, er was geen aarzeling. Dit heb je hier toch niet. Emma Mackey heeft net iets meer starpower, maar ze is ook wel iets van een Margot Robbie look-alike.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *