Er zit een nieuwe Hellboy reboot aan te komen

Als we de collega’s van Dark Horizons mogen geloven zou Millennium Media van plan zijn om nog maar eens een poging te ondernemen om Hellboy van Dark Horse Comics een nieuwe adaptatie te geven. Hopelijk voldoende aantrekkelijk om de slechtste smaak van de vorige Hellboy (2019) door David Harbour te doen vergeten.

Brian Taylor zou getipt zijn om de nieuwe Hellboy-film te regisseren. Taylor is geen onbekende in het ontwikkelen van comic-adaptaties, omdat hij mede-auteur was van het scenario voor de filmflop Jonah Hex (2010) wat uiteraard niet meteen een referentie is, maar soit. Meer in het bijzonder was Brian Taylor co-regisseur van Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2011), het vervolg op de originele film van Sony waarin Nicolas Cage terugkeerde als de titulaire Rider, samen met collega-filmmaker Mark Neveldine. De twee oude vrienden, beter bekend als het Neveldine/Taylor duo, verenigden zich in de vroege jaren 2000 en kwamen voor het eerst op het toneel met de Jason Statham-actiefilm Crank (2006), waarmee ze bewezen dat hun adrenalinerijke manier van filmmaken uniek was. Het duo regisseerde en schreef het krankzinnige vervolg Crank: High Voltage (2009) alsook Gamer (2009) met Gerald Butler.

Na de release van Ghost Rider: Spirit of Vengeance heeft Brian Taylor zich voornamelijk toegespitst op televisie gewerkt als showrunner van Syfy’s “Happy!” (2017-2019), over gewonde huurmoordenaar (Christopher Meloni) die bevriend raakt met de denkbeeldige vriend van zijn ontvoerde dochter; een parmantige blauwe vliegende eenhoorn.

Hellboy-maker Mike Mignola en horror/fantasy-auteur Christopher Golden zouden op één of andere manier betrokken zijn bij de nieuwe film maar het is niet duidelijk of zij effectief ook de scenariste zijn. Bronnen zeggen dat de huidige werktitel voor de nieuwe verfilming Hellboy: The Crooked Man is, hoewel het niet bekend is of dat de officiële titel zal zijn en of het verhaal van The Crooked Man ook effectief de reboot zal zijn. Hellboy: The Crooked Man is een miniserie met drie nummers die debuteerde in april 2011. De miniserie volgt Hellboy in 1956, ergens in de bergen van West Virginia, terwijl hij Tom ontmoet, een man die in zijn jeugd zijn ziel verkocht aan een demon, bekend als de ‘Crooked Man’. Samen reizen ze terug naar het duistere hart van de Appalachen om de confrontatie met de demon aan te gaan en te zien of Toms ziel kan worden gered. Plotdetails voor deze nieuwe Hellboy-film zijn momenteel geheim, dus het kan niet worden gezegd of ze dit verhaal daadwerkelijk zullen adapteren of hoe nauwkeurig het zal zijn met het bronmateriaal.

Van wat we hebben vernomen zou de productie van start gaan in april in Bulgarije. De locatie waar de verfilming van die andere comic Red Sonja (2024) van regisseur MJ Bassett met Matilda Lutz in de hoofdrol, ook aan de gang zou moeten zijn voor Millennium Media.

De vraag aan ieders lippen is wie de nieuwe Hellboy zal vertolken na Ron Perlman en David Harbor. Het zal in ieder geval wel een acteur moeten zijn met een zeker gestalte en misschien zelfs een zekere bekendheid, want een tweede flop kunnen de makers zich niet permitteren, anders is het over en uit voor deze franchise. Het is op dit ogenblik zelfs niet duidelijk wie de film zal verdelen want Lionsgate houdt vooralsnog de boot af. Of de film zal opgepikt worden door één of andere streamingsdienst, de toekomst zal het uitwijzen.

1 Comment

  1. Conan the Librarian

    Dat ze zich baseren op Wolves of St August van Mike Mignola. Het is een standalone Hellboy verhaal dat perfect adapteerbaar is in een hedendaagse actie-thriller. Een sterke cast en iemand als Andy Muschietti in de regisseursstoel en je hebt een uitstekende film.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *