Mel Gibson werkt aan Lethal Weapon 5

Het was een beetje onverwacht maar tijdens een opgenomen interview gaf Mel Gibson toe dat hij aan Lethal Weapon 5 (2023) aan het werken was. Sinds de dood van Richard Donner dacht iedereen dat het langverwachte project er niet meer zou komen.

De laatste Lethal Weapon 4 (1998) is ondertussen bijna een kwarteeuw geleden, maar zowel Gibson (67) als Danny Glover (76) zijn klaar om nog een laatste hoofdstuk te breien aan de franchise. Het zal sowieso anders zijn dan de Richard Donner films, maar één ding is zeker, het zal veel actie hebben ondanks de leeftijd van de protagonisten.

Als ik een hint mag geven over een mogelijke titel: Lethal Weapon 5: Everybody’s Too Old For This Shit 🙂 Maar dit neemt niet weg dat dit nog wel een sterk verhaal zou kunnen zijn. De stijl van de eerste film was echter wel iets harder dan de 4de film, waarin veel meer kolder zat. Maar gezien Gibson houdt van harde actie zouden we misschien wel een stevige actieprent kunnen zien. Het personage van Roger Murtaugh heeft ook nog dochters en zonen en mijn vermoeden is dat zij ook wel eens kunnen terugkomen in een meer actievere rol. En wie weet ook een terugkerende rol voor Chris Rock.

De enige die vermoedelijk niet zal terugkomen is Joe Pesci. De man is al enige tijd met pensioen en heeft enkel recentelijk voor de camera gekropen voor Martin Scorsese in The Irishman (2019). Maar dat was een dramatische rol, geen comedy-sidekick. Maar we zullen zien hoe Mel Gibson dit zal aanpakken. De eerste stap zal het vinden zijn van een waardige scenarist.

4 Comments

 1. Berten

  Eigenlijk was LW 4 wel mooi afgesloten. Het was duidelijk dat ze niet gewoon vrienden waren, maar familie. Plus het hele stuk met Leo die er gewoon van uitgaat dat hij een foto moet nemen, maar ze zeggen hem de camera af te geven en bij hen te gaan staan. Het is het perfecte sappig einde.

  Reply
 2. Aidan

  Lethal Weapon heb ik altijd al beter gevonden dan Bad Boys, dus laat maar komen.

  Reply
 3. Steffan Kerstjens

  Alweer? Ik dacht dat Lethal Weapon 5 al bestond, met Danny Devito?

  Je kunt het zo googlen.. Staat overal op het internet.

  Reply
  1. Bjorn

   Niet altijd geloven wat op internet staat. lol

   Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *