Alles staat klaar voor Lethal Weapon 5

Met het financieel succes van Bad Boys for Life (2020) heb je uiteraard studio’s die zich afvragen of ze geen gelijkaardig succesverhaal kunnen nabootsen met één van hun oude franchisen. En kijk, het gerucht van een Leathal Weapon 5 steekt opnieuw zijn kop op (en hierover spreekt men al jaren!). Maar wie weet zou het misschien nu wel in een stroomversnelling komen. Tijdens rond de tafel gesprek met The Hollywood Reporter heeft producent Dan Lin aangegeven dat; “alles klaarstaat om Lethal Weapon 5 te gaan maken. Iedereen is terug en het script is bijna klaar.”

De eerste Bad Boys films was van 1995, de eerste Lethal Weapon is van 1987, met acteurs die ook een pak ouder zijn. Komt daar nog bij dat Will Smith alien-dna heeft en net als Tom Cruise eigenlijk niet zo fel is verouderd. Dit is iets wat je niet kan zeggen van Danny Glover of Mel Gibson. Ik was wel een grotere fan van de Lethal Weapon films dan van de Bad Boys franchise, en ik vroeg me af waarom ze niet eerder zoiets hadden geprobeerd.

Hoewel, je zit met een kolossaal probleem. (1) Roger Murtaugh, het personage van Danny Glover is nu zonder enige twijfel met pensioen of ze zouden heb al moeten gepromoveerd hebben tot een kapitein. Dus de duo-cop film gaat moeilijk werken. En (2) Martin Riggs zou in wezen niet meer suïcidaal zijn, want zoiets kan je nog wel aanhouden voor de 3de en 4de film, maar op een zeker moment gaat deze ballon niet meer op. Dergelijke karaktermotivaties had je niet in Bad Boys, hiervan zou je in wezen nog 100 sequels van kunnen maken. Als je film echter een ‘lethal Weapon’ naam draagt ga je ervan uit dat Riggs nog steeds een ‘lethal weapon’ is, dus ga je dat moeten motiveren.

Maar misschien de grootste bedenking is dat de producer opnieuw wil werken met de oude regisseur Richard Donnor, de oorspronkelijke regisseur van alle Lethal Weapon films. Die man is ondertussen 89, zal er 90 zijn wanneer de film in productie zou gaan. Met alle sympathie voor de Clint Eastwood legende maar als je een franchise een nieuwe kickstart wil geven dan moet je nieuw talent (zoals Adil en Bilall) aanspreken die misschien een nieuwe wending kunnen geven aan het verhaal en/of de stijl (ook al zijn Adil en Bilall zelf niet zo fel afgeweken van de visuele stijl van Michael Bay). In een vorige interview was Richard Donner toch niet zo optimistisch over de kansen van een “Lethal Finale” (zoals hij het toen noemde), omdat er naar verluidt wat problemen zouden zijn met ‘rechten’. Hij moet toen de naam van Channing Gibson (Lethal Weapon 4) vallen als de scenarist.

Van de acteurs Joe Pesci, Rene Russo en Chris Rock werd nog niets verteld maar alle drie hebben ze recent nog films gemaakt en uiteraard denk ik – met uitzondering van Pesci die misschien geen zin meer heeft in dergelijke bijrollen – denk ik dat ze een terugkeer zouden overwegen. Maar het is allemaal nog puur speculatief, en mits ze een regisseur aantrekken die het gezicht kan worden van de nieuwe film, denk ik dat het nog te vroeg is om te spreken van een 5de film.

*** Lethal Weapon trailer ***

1 Comment

  1. Bjorn

    Laat Mel Gibson de film regisseren en maak er een donkere R-rated film van, zoals het origineel.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *