Voyeurisme en moord in The Night Clerk met Tye Sheridan

De naam van Tye Sheridan zegt jullie misschien niet veel maar de kerel had de hoofdrol in Steven Spielberg’s Ready Player One (2018) en speelde ook de rol van Cyclops in de recente X-Men films. Soms verwar ik hem met Miles Teller, maar hij heeft misschien net iets minder charisma. Toch is hij geen minder goede acteur. In The Night Clerk (2020) trekt hij een compleet nieuw acteer-register open door een jonge man te spelen met autistische trekjes.

Korte inhoud: ‘The Night Clerk’ volgt de hoogbegaafde, autistische hotelbediende Bart Bromley (Tye Sheridan) die late diensten moet draaien. Tijdens zijn werk filmt hij met behulp van bewakingscamera’s zijn gasten om zo zijn sociale vaardigheden te kunnen verbeteren. Wanneer een vrouw vermoord wordt tijdens één van zijn diensten wordt hij al snel hoofdverdachte. Wanneer Andrea (Ana de Armas) zich aanmeld in het hotel denkt Bart dat hij de echte killer moet weten te vinden anders zou Andrea wel eens zijn volgende slachtoffer kunnen zijn.

Het is dus het soort film waarin we als kijker niet weten of hij de killer is dan wel iemand anders. Een typisch whodonit-verhaaltje met een interessante cast. Dit is de 3de film van scenarist & regisseur Michael Cristofer, wiens hoofdbezigheid toch acteur is in allerhande bijrollen. Zijn vorige film dateert van bijna twee decennia geleden, met de thriller Original Sin (2001) waarin Angelina Jolie alle kanten van haar naakte lichaam liet zien. Nu heeft hij Ana de Armas gecast die zeker ook wel mooie kanten heeft. De film werd ook met een R-rating bestempeld voor ‘sex en naakt-scènes’, dus jullie weten meteen wat te verwachten.

In de film zien we ook nog eens Helen Hunt opduiken en ik had haar niet herkent in de trailer als de moeder van Bart. Ik moest de trailer zelf even freeze-framen op (1:05) want Helen Hunt lijkt niet op de actrice die we kennen. En daarnaast zien we nog de altijd heerlijke John Leguizamo. Voor de rest kreeg ik toch iets van een déjà vu gevoel bij het zien van de trailer, tot zelfs de poster (cf. Terminal poster). En toch ben ik benieuwd of acteur Sheridan zijn publiek zal kunnen overtuigen en of deze film hem echt op de kaart zal zetten als top-acteur, een beetje zoals Edward Norton dat kon verwezenlijken met zijn karakterrol in Primal Fear (1996). The Night Clerk heeft op dit ogenblik nog geen distributeur bij ons maar dat kan spoedig veranderen. Op 21 februari 2020 komt de film uit in de States.

*** The Night Clerk trailer ***

1 Comment

  1. Centurion92

    Best wel een ok trailer

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *