Lethal Weapon 5 hangt af van Mel Gibson

Het is een regel geworden dat succesvolle Hollywoodprenten een sequel krijgen. Kijk maar even naar de box-office cijfers. Een knappe formulefilm zoals Lethal Weapon kon zeker rekenen op heel wat sequels. Momenteel bekleden ze de 22e plaats van de meest winstgevende trilogies tot nu toe. Dat een mogelijke Lethal Weapon 5 er zit aan te komen, zeker na de mooie bioscoop-recette van Lethal Weapon 4 (1998) (zo’n slordige 130 miljoen dollar in de Sates), had men wel kunnen voorspellen. Maar Mel Gibson, de spilfiguur van de films, heeft zo op zijn manier het vervolg op de lange baan geschoven. Enerzijds met zijn eigen (al dan niet controversiële) regieplannen, alsook door zijn profilering naar buiten toe. Nochtans zou een nieuwe actieprent kunnen bewijzen hoe populair Gibson nog steeds is bij het bioscooppubliek. Dat zou meteen heel wat kwatongen de mond snoeren. Maar we zijn nog niet zover. CinemaBlend komt met het nieuws:


Lethal WeaponLethal Weapon 2Lethal Weapon 3Lethal Weapon 4

Warner Brothers are starting to toss around the idea of rekindling Riggs and Murtaugh for one more adventure. Of course, this isn’t the first time the idea has come up, and Mel Gibson is typically the killer for the concept. Apparently his career has gotten too big to slap himself in the face and make three stooges noises. Of course, with Mel really needing to win back the public eye again, could he be interested this time around?

The less discriminating of the two, Danny Glover, is reportedly not coming back until he’s seen a script, which director Richard Donner claims to have, or at least some semblance of something like a script. Donner doesn’t appear concerned about Glover wanting to see a script and states the whole thing hinges on Mel. If he’s in, there’s a Lethal Weapon 5.

In tegenstelling tot heel wat andere buddy-movies had deze reeks echt wel knap uitgeschreven karakters. Dit was geen gewone Rush Hour film die bestond uit on-liners over zwarten en Aziaten. Lethal Weapon draait rond een blanke man die niets te verliezen heeft en een zwarte man die met zijn beide voeten op de grond staat en héél wat te verliezen heeft, en die van elkander heel wat zullen leren. Zonder ons oeverloos te vervelen met al te goedkope flash-backs, kregen we geleidelijk inzicht in hun situatie, hun gevoelens en motieven. Uiteraard was het geen Ingmar Bergman film, maar wel een leuke actieprent met visueel attractieve scènes, suspensvolle plotwendingen, grappige intermezzo’s en een gepaste muziekscore. Enkel al voor die reden mogen ze van mij nog 10 Lethal Weapon films maken, met dien verstande dat de sequel dezelfde chemistry kan behouden tussen die twee mannen als de vorige prenten.

7 Comments

 1. Komeet Q

  Ik vond de eerste twee Lethal Weapon films leuke films, maar ik zou liever een Mad Max 4 zien dan een LW 5.

  Met die Die Hard, Rocky en Rambo revivals zou dit moeten kunnen.

  Reply
 2. arjen

  aren’t they too old for this shit ?!

  De vorige lethal weapens waren best vette films, maar ik denk toch dat ze te oud zijn geworden ook om geloofwaardig over te komen. Maar dat zei waarschijnlijk iedereen ook over Rocky 6…

  Reply
 3. ghostrider

  die films waren goed ik hoop wel dat ze ook mad max 4 maken zoals ze nu ook rambo 4 en hopelijk terminator 4

  Reply
 4. faye

  ja ik wil ook dat er nog een lethal weapon 5 uit komt maar dan weer met o leuke grappen en met kei veel actie en weer met die lollige danny glover mel is ook een beetje wee een pestkop maar als hij ook dronken achter het stuur kan zitten kan die ook nog een leathel weapon 5 maken! ( graag reacties :P)

  Reply
 5. faye

  Mel is gewoon een voorbeeld van me maar ik ben een grote fan van sylvester stallone hij heft ook nog een rocky 6 gemaakt nu maakt die ook nog een rambo 4 maar nu hij stopt vind ik het heel erg jammer maar regisseur is ook goed alleen je iet hem dan niet meer in films echt jammer ik blijf toch altijd een fan !

  Reply
 6. JJ

  enkel Lethal Weapon 3 vond ik minder, maar ik vrees een beetje voor een 5de met een alsmaar ouder wordende Danny Glover.

  Reply
 7. Lethal Waepon 5

  Het zou zeker gaaf zijn ik heb gisteren nog de laatste lethal weapon gekeken en ben een grote fan maar ja je ziet wel dat ze steeds ouder worden maar ik hoop wel dat ze nog 1 allerlaatste Lethal Weapon willen maken.

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *