Paramount te krenterig voor The Godfather IV

Francis Ford Coppola heeft het nog altijd moeilijk volgens Starpulse dat Paramount hem de kans ontnam om zijn Godfather-trilogie te voorzien van een 4de luik, zoals ik al eerder vermeld had. De studio was namelijk niet bereid om Mario Puzo, die ziek was en zijn sterfbed tegemoet ging, te betalen voor het script. Coppola zei het volgende:

paramount,alexandra maria lara,tim roth,matt dillon,tetro,youth without youth,the godfather returns,mark winegardner,the godfather iv,the godfather,sequel,francis ford coppola,mario puzo

“Mario en ik bedachten een verhaal voor The Godfather IV, gingen er mee naar Paramount en zeiden: ‘luister, het gaat niet goed met Mario. Huur hem in om The Godfather IV te schrijven en ik zal hem gratis helpen.’ Mario wilde zijn kinderen graag wat geld nalaten, maar de deal werd niet gemaakt. Toen stierf hij in juli 1999 en het was hartverscheurend.”

Toch vreemd dat een studio zoals Paramount, die miljarden heeft verdiend aan The Godfather-films en er maar al te graag mee uitpakt, toch te gierig is om de scenarist en de regisseur van de film tegemoet te komen voor een 4de deel. De ironie van het verhaal is dat Coppola niet zinnens was een sequel te maken van The Godfather (1972), maar dat het Paramount was die hem kon overhalen om 2 en 3 te maken. Coppola was na de dood van Puzo eigenlijk lang niet meer te spreken over een 4de deel. Er kwam een nieuw boek op de markt, The Godfather Returns, van Mark Winegardner, maar dit kon de regisseur blijkbaar niet overhalen. Nu heeft hij het blijkbaar moeilijk.

Een 4de Godfather-film op basis van een script van Puzo zal er dus niet komen dankzij Paramount. Maar zou Coppola ondertussen al niet verder hebben gewerkt aan een script na zijn gesprek met de scenarist? Hij zou eventueel de hulp kunnen inroepen van een William Monahan om het verhaal uit te schrijven. We zullen moeten afwachten, maar zolang er over gepraat wordt is er een spankeltje hoop dat Coppola terug zal keren naar zijn roots. Binnenkort brengt Coppola zijn romance Youth Without Youth (2007) uit met Tim Roth en Alexandra Maria Lara in de hoofdrollen. Daarna zou hij plannen hebben een drama te maken getiteld Tetro (2009), over een Italiaanse migrantengezin met Matt Dillon.

the_godfather.gif

© Paramount Pictures

***Related Post***
15/11/2004: The Godfather Returns

3 Comments

 1. >p>Shifty

  De eerste Godfater was dacht ik ook een een opdrachtfilm voor Coppola.
  In Hearts of Darkness, a filmmakers apocalyps kwam dit ter sprake, niet?
  Met dat geld kon hij dan Apoc Now maken…
  Anyway, persoonlijk vind ik de eerste Godfather de beste.
  (De transformatie van de rookie Pacino, hoe hij door omstandigheden in de rol van zijn vader geduwd,
  Schitterend gebracht.)
  btw dat boek
  “The godfather returns” =>give me a break, lmao!Dude! Waarom niet:
  “The Godfather vs Godzilla”???

  Reply
 2. michiel

  wa gaan ze doen.
  er al een nieuwe godfather in die familie
  dus da is het einde

  Reply
 3. dries

  De eerste 2 films waren de beste, en waren zelfs zo goed dat de derde eigenlijk compleet overbodig was. Je had met die twee films alles, zowel sequel en prequel. Het verhaal is ook zo tijdsgebonden. De hedendaagse maffia-bazen zijn platvloerse schurken die cafébazen afpersen en drugs verhandelen. Zou een complete aantasting zijn van het Corleone verhaal.
  En van een reboot denk ik dat niemand zich hier aan zal wagen.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *