Wolverine krijgt oscarwinnende regisseur

De Wolverine (2009) prent heeft een regisseur – en dan nog wel een OscarwinnaarGavin Hood die het weinig bekende Tsotsi (2005) (gangster) regisseerde. Een bangelijke prent die het verhaal traceert van de impulsieve en gewelddadige 19-jarige Tsotsi, in de straten van Johannesburg. Samen met een aantal anderen leeft hij van de straatmisdaad. De prent neemt een onvoorziene wending wanneer de jonge gangster op de vlucht slaat van zijn eigen bende. We zien hem een vrouw van haar wagen beroven en dan merkt hij iets ongewoons; er blijkt een baby van drie maanden in te zitten. De baby brengt een zorgzame kant in Tsotsi naar boven. Geen comic dus, maar een sociaal-maatschappelijk-misdaad-drama.

Het blijft een vreemde keuze voor deze ex-advocaat, die eigenlijk heel toevallig regisseur is geworden. Ik ben wel benieuwd wat hij ervan zal bakken, vooral als je weet dat hij GEEN ervaring heeft met 3-D effecten, laat staan dat hij iets afweet van deze Marvel Comic superheld of dat hij zelfs ooit een comic heeft gelezen. Hij zal er toch zijn klauwen moeten inzetten want de fans hebben hoge verwachtingen voor deze X-Men-spin-off.


x_men_origins_wolverine_2009_banner.jpg
© 20th Century Fox Home Entertainment

De opnames beginnen in de herfst van dit jaar met uiteraard Hugh Jackman in de hoofdrol. Over het plot doen er heel wat wilde cowboy-verhalen de ronde. Wat men zeker weet is dat het een prequel wordt die zich zal situeren in de jaren ’80 (17 jaar voor de X-Men films).

Wolverine werd geboren als James Howlett, maar is beter bekend als Logan. Hij komt oorspronkelijk uit Canada en beschikt als mutant over de zintuigen en reflexen van een roofdier en de mogelijkheid tot regeneratie wat hem in staat stelt te genezen van elke verwonding. Verder bezit Wolverine over drie intrekbare klauwen per hand. De klauwen maken deel uit van zijn skelet. De sterke genezing maakte hem een geschikte kandidaat voor het Supersoldaten project Weapon X, waarin Wolverine een operatie onderging waarbij zijn gehele skelet werd bedekt met het fictieve onverwoestbare metaal (adamantium). Ook zijn klauwen kregen hierbij een extra versterking.

Volgens nog andere geruchten zou het verhaal beginnen met Logan tijdens de Vietnam-oorlog met Team X. Het personage heeft een langdurige leeftijd, en hij had evengoed in een Wereldoorlog I of II – context kunnen verschijnen, maar Vietnam is net een stukje meer Amerikaans en ‘Amerikaans’ is ook de overgrote meerderheid van het potentiële bioscooppubliek. Ik denk dat dit een evidente keuze was. Hopelijk verspillen ze niet al teveel tijd met de opbouw en krijgen we snel een stevig verhaal te zien.

Hoeveel andere X-Men personages er nog zullen opduiken in deze prent is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk zullen we William Stryker (Brian Cox), Victor “Sabretooth” Creed (Tyler Mane), Cain “Juggernaut” Marko (Vinnie Jones) aantreffen, maar de rest van de cast zou geen cameo’s hebben in deze prent. Ook een pak nieuwe superhelden doen hun intrede, zoals John Wraith (ook bekend als Kestrel), Fred “The Blob” Dukes en misschien ook wel Silver Fox die een liefdesrelatie met Wolverine had en die stierf door een woeste aanval van Creed. Verhaallijnen zijn er anders wel genoeg.

***Related Posts***
28/04/2009: Wolverine heeft meerdere eindes
16/12/2008: Wolverine trailer
30/05/2006: X-Men 3 breekt records
21/03/2006: Brett Ratner interesse in Wolverine spin-off
07/03/2006: Nieuwe X-Men 3 trailer
30/12/2005: Psylocke in X-Men 3
06/12/2005: Eerste beelden uit X-Men 3
27/07/2005: X-Men 3 in productie
18/04/2005: Een R-rated Wolverine Spin Off ?
27/03/2005: Nieuwe regisseur voor X-Men 3

2 Comments

 1. Accu

  eigenlijk draaiden de X-Men films al rond Wolverine, dus is dit eigenlijk gewoon een nieuwe X-Men film.

  Vind het anderzijds wel jammer dat Brett Ratner de film niet regisseert. Het verhaal van X-Men 3 kon beter, maar de regie van de film mocht er best wezen.

  Reply
 2. Fleur

  ik kan het niet laten om hier af en toe eens komen te kijken. Niet echt voor het filmnieuws hoor maar omdat ik kan genieten van je prachtig-ogende blog! Je staat verdiend op alle nummers 1!
  Fijne donderdag!
  Groetjes van Fleur

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *