Paul Mescal gecast in Ridley Scott’s Gladiator Sequel

Het verhaal van de 5 Academy Awards winnende Gladiator, waaronder de Oscar voor Beste Film won, is af. Er is geen nood aan een sequel. Maar Ridley Scott wou hier absoluut een gevolg aan kleven, ook al ***spoiler alert *** stierven de twee hoofdpersonages in het Colosseum. Maar het was met 460 miljoen dollar zijn tweede meest succesvolle film na The Martian (2015) en dus is er een zekere drang om nog eens sterk uit te pakken en hiermee misschien zijn filmcarrière af te bouwen. Ridley is er ondertussen 85, ver boven de pensioenleeftijd.

Volgens THR zou Paul Mescal in onderhandeling zijn om de Paramount-sequel op de Oscar-winnende film te leiden, waarbij Scott terugkeert naar deze historische periode van Romeinse generalen en gladiatoren. Scott zal de film ook produceren en David Scarpa (All the Money in the World) zal het script schrijven. Kostuumontwerper Janty Yates en productieontwerper Arthur Max keren ook terug uit de originele film. De eerste film was een coproductie tussen Universal en DreamWorks, en hoewel DreamWorks niet betrokken zal zijn bij het vervolg, heeft Universal het recht om opnieuw samen te werken wanneer het project wordt gereleased.

Mescal zal niet de plaats innemen van Russell Crowe’s Maximus, wiens personage dus in de originele film aan zijn einde kwam, maar in plaats daarvan speelt hij Lucius, de zoon van Lucilla (Connie Nielsen), die in het nieuwe verhaal nu een volwassen man is geworden. Lucius was ook de neef van Commodus (Joaquin Phoenix), de zoon van de Romeinse leider Marcus Aurelius, die zijn vader vermoordde en de troon greep. Commodus belandde in de gladiatorenring met Maximus – die, hoewel dodelijk gewond, de keizer doorstak voordat hij verdween in het grote hiernamaals om zich te herenigen met zijn gedode vrouw en zoon. Maximus redde de jongen en zijn moeder terwijl hij zijn eigen familie wreekte, en liet een sterke indruk achter op de jonge Lucius.

Waar het nieuwe verhaal ons zal leiden is nog maar de vraag, echter kan je geen Gladiator 2 hebben zonder een gladiator. Het verhaal in Gladiator is voor 95% pure ficte. De echte Commodus werd vermoord in zijn bad door een worstelaar en het personage van Maximus was gebaseerd op Marcus Nonius Macrinus die wel degelijk een generaal was een adviseur van Marcus Aurelius, maar hij stierf als rijk man en werd nooit voor de leeuwen gegooid. Vermoedelijk zal de film wel iets vertellen over het feit dat Lucius eigenlijk de buitenechtelijke zoon van Maximus is. De historische opvolger van Commodus was Pertinax die met moeite 87 dagen had geregeerd, wou het luxe leven van Praetorians aanpakken en meer discipline handhaven, maar werd uiteindelijk vermoord door een Praetorian, dus veel inspiratie zal David Scarpa hier niet uithalen.

1 Comment

  1. Blackmoon

    Dit moeten ze gewoon laten voor wat het is, want de 4 beste acteurs uit Gladiator zijn alle 4 dood, dus noem deze film gewoon Lucius ipv Gladiator 2

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *