Nicolas Cage als campy vampier in Renfield

Universal heeft hun trailer vrijgegeven van Renfield rond Dracula’s titulaire volgeling. De film concentreert zich op de dynamiek tussen Renfield gespeeld door Nicholas Hoult en zijn grote baas Dracula gespeeld door Nicolas Cage. De film werd geregisseerd door Chris McKay, die eerder de niet onaardige The Tomorrow War (2021) heeft gemaakt.

Korte inhoud: Renfield (Nicholas Hoult) besluit zijn eeuwenlange werk als handlanger en vertrouwde graaf Dracula (Nicolas Cage) achter zich te laten en vindt een nieuw leven in het moderne New Orleans wanneer hij verliefd wordt op een pittige maar agressieve verkeersagente genaamd Rebecca Quincy (Awkwafina). Dit zal echter leiden tot hilariteit en drama terwijl ze de problemen in hun relatie proberen op te lossen.

In de trailer zien we Hoult’s Renfield deelnemen aan groepstherapie om te ontsnappen aan zijn nachtmerrie van zijn baas. Op zijn zoektocht om vanonder zijn letterlijk uitzichtloze baan uit te komen, proeft hij hoe het is om een held te zijn. We zien ook Cage opduiken in de trailer en hij brengt een wel heel bijzondere en nooit eerder geziene versie van Dracula. De tagline van de film is “Sucks to be him” en dat vertelt al genoeg wat soort dit zal worden. Nicolas Cage was betrokken bij een paar Dracula-films die nooit het daglicht hebben gezien, Dracula is één van de drie personages die Nicolas Cage probeerde te spelen sinds het begin van zijn carrière (hij is tevens eigenaar van een paar kastelen), de andere twee zijn kapitein Nemo en uiteraard Superman. In 2018 verklaarde Cage dat hij te oud is voor Superman, maar Captain Nemo zou nog wel een optie kunnen zijn.

Renfield zou de grens tussen komedie, drama, horror en romantiek doorkruisen, terwijl het de dynamiek tussen Dracula en Renfield onderzoekt, evenals Renfields hernieuwde liefde voor Rebecca. Hoewel Cage eerder heeft gezegd dat er een “komische popart-vibe” in de film zit. De trailer lijkt in ieder geval meer campy dan wat ik eerder had verwacht. Het niet niet ontbreken aan intense momenten want de film is R-rated. Cage heeft ook gezegd dat hij veel inspiratie putte uit Nosferatu’s graaf Orlok om de meer angstaanjagende kant van vampiers vast te leggen.

Cage heeft in het verleden wel al eens een vampier gespeeld in Vampire’s Kiss (1988), waarin hij de rol speelde van een man die gebeten werd door een vrouw en begon te veranderen. Het script van Renfield werd geschreven door Ryan Ridley, gebaseerd op een idee van “The Walking Dead” schrijver Robert Kirkman. Op 14 april 2023 zou de film in de bioscoop moeten uitkomen.

*** Renfield trailer ***

3 Comments

 1. Jurgen

  Dit ziet er zalig gek uit, benieuwd wat papa Francis Ford Coppola ervan denkt die ook al een Dracula film had gemaakt 🙂

  Reply
 2. zwolle

  Nu nog een Tom Cruise cameo om de Dark Universe terug op te starten. lol

  Reply
 3. cruiz

  Cage blijft één van de meest onderhoudende acteurs in Hollywood, ook al zijn de films misschien eerder van B-kwaliteit.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *