Rogue Agent (2022) *** Blu-ray recensie

Thriller gebaseerd op waar gebeurde verhalen zijn altijd wel fascinerend en dus was ik wel benieuwd naar de nieuwe IFC thriller Rogue Agent (2022), waarin Gemma Arterton en James Norton de hoofdrol spelen in een kat-en-muisspel om een ​​beruchte manipulator die zich voordoet als een MI5-agent neer te halen. Wie zien er Norton als de manipulator en Arterton als één van zijn slachtoffers die wordt gelokt door zijn charme. Maar al snel lijkt ze zelf in gevaar te komen.

© Dutch FilmWorks

Korte inhoud: Het buitengewone en huiveringwekkende verhaal van de Britse carrière-oplichter Robert Freegard (James Norton) die zich voordeed als een MI5-agent en mensen voor de gek hield om onder te duiken, en de vrouw Alice Archer (Gemma Arterton) die voor hem viel en hem vervolgens ten val bracht.

Voor mensen die meer willen weten over deze figuur raad ik de docu Netflix mini-serie “The Puppet Master: Hunting the Ultimate Conman” (2022) aan. De man werd een tijdgeleden opgepakt voor ontvoering maar in hoger beroep kreeg hij een kleinere straf. Ondertussen is de man op vrije voeten zou opnieuw slachtoffers maken. Dus neen, dit is geen happy ending verhaal. In de film zien we hoe hij zijn magie uitwerkt op Alice Archer en overkomt als een charmante autoverkoper. Zijn shtick werkt en het paar gaat samen uit, uiteindelijk eindigt het bij Freegard’s huis. Bij het onthullen van zijn identiteit als geheim agent voor de Britse regering, weet Alice al dat er iets met hem aan de hand is.

Alice ontdekt niet alleen dat hij niet betrokken is bij de Britse regering, maar dat hij ook een strafblad heeft, waaronder het stalken en lastigvallen van een jonge vrouw. Als Alice hoort dat Freegard een andere vrouw heeft ontvoerd, ontstaat er een klopjacht om deze seriële oplichter neer te halen. En ik denk dat scenaristen Michael Bronner, Declan Lawn en Adam Patterson, hier misschien iets meer drama in het verhaal hebben gestoken door er een halve psychopaat van te maken (wat hij misschien ook wel is). Die twee laatste hebben tevens de film geregisseerd.

De film heeft sterke uitvoeringen en intrigerende karakterdynamiek in een meeslepend, waargebeurd verhaal. Het is boeiend aan de oppervlakte, ongeacht de bekendheid met het bronmateriaal. Hoewel de film Freegard afschildert als een nogal eendimensionale schurk, biedt het scenario genoeg procedurele verrassingen om de spanning vast te houden. Maar toch is het geen film die zal blijven nazinderen. De film is sinds op DVD en Blu-ray.


Review Rogue Agent (2022)
Recensie door op

Beoordeling: 3 / 5

rating

*** Rogue Agent trailer ***

4 Comments

 1. SlaveOne

  Dus… Dit is James Norton’s auditie voor 007, toch?

  Reply
 2. Anthony

  De film had wel weinig actie vond ik.

  Reply
 3. Tem

  De verdienste is dat het gebaseerd is op een waar gebeurd verhaal en zo zijn er niet veel spionagefilms.

  Reply
 4. Dofla

  Gemma Arterton mag dan nog wel de zwakste bondgirl zijn, ze is echt geweldig in The Girl with All the Gifts en Tess of the D’Urbervilles. Deze film moet ik nog zien.

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *