Henry Cavill kiest voor Warhammer 40’000

Nadat Henry Cavill verkeerde informatie kreeg van Warner over Man of Steel 2 en holderdebolder “The Witcher” serie verliet, zat hij toch even zonder vooruitzichten. Hij heeft dan maar toegezegd op een project die al enige tijd op tafel lag, met name een serie rond Warhammer voor Amazon.

created by 3D artist Ramiz Askerov

Warhammer is niet alleen een bordspel maar is vooral ook een roman-serie, die allen wat gebaseerd zijn op de wereld van Tolkien maar dan met een eigen futuristische insteek met een Byzantijns flair. Vermoedelijk zal de serie gebaseerd zijn op Eisenhorn, de eerste in een reeks trilogieën en afzonderlijke romans van Dan Abnett, die tot de meest populaire werken van Warhammer 40.000 behoren. De serie volgt de inquisiteurs Gregor Eisenhorn en Gideon Ravenor en hun gevolg terwijl ze op ketters en demonen jagen, terwijl ze proberen niet ten onder te gaan aan Chaos – de aartsvijand van de mensheid. Eisenhorn is nadien geadapteerd als videogame en krijgt nu dus ook een televisieserie.

We zitten dus wel een beetje in hetzelfde water als Witcher, met dit verschil dat Warhammer “epischer” is en in wezen ook duurder. Amazon heeft in ieder geval de smaak te pakken nadat ze met succes toch de Lord of the Rings serie hebben uitgewerkt. Een serie die op het einde van de rit beter is dan de nieuwe Game of Thrones serie.

De serie zal geleid worden door X-files producer Frank Spotnitz die bij deze ook zijn meest ambiteuze serie zou maken, zeker nu ze een naam als Henry Cavill hebben binnen gehaald. Het budget zal meteen ook iets hoger komen te liggen, en dat zal nodig zijn willen ze deze wereld gestalte geven. Meer nog, dit zou wel eens meer kunnen kosten dan de Lord of the Rings serie, maar de toekomst zal uitwijzen hoe dit verhaal zich zal ontrollen.

1 Comment

  1. Greg

    Ik heb 2 boeken ervan gelezen en ben wel benieuwd hoe ze dit zullen aanpakken. In dit universum draait alles rond oorlogvoering, een universum dat letterlijk op strijd is gebouwd. Maar, passend bij het grimmige en donkere, zijn deze veldslagen nooit gewoon zwart-wit. Er zijn geen duidelijke scheidslijnen tussen goed en kwaad, en het conflict speelt zich altijd af tegen een achtergrond van chaos.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *