Henry Cavill keert niet terug als Superman

Zoals we hier al hadden voorspeld in een vorig bericht is het nu ook officieel: Henry Cavill zal niet meer terugkeren als Superman. De acteur heeft een gesprek gehad met James Gunn en Peter Safran en hierover een statement de wereld ingestuurd. En zij hebben ook een statement uitgebracht.

Wat wel opmerkelijk was is het feit dat de studio hem zou hebben gevraagd om zijn terugkeer aan te kondigen in oktober, en dat dit ook de aanleiding was voor zijn afscheid uit de serie “The Witcher”. Ik vermoed dat deze vraag kwam van president en CEO van Warner Bros David Zaslav, waarop team James en Peter vermoedelijk een goed gesprek hebben gehad met David en hem erop gewezen dat indien zij het parcours moeten uitstippelen van de DCU, ook volledige creatieve controle moeten hebben over wie al dan niet gecast zal worden. Volgens geruchten zou het gesprek van David en Henry er zijn gekomen nadat Dwayne Johnson aanstuurde om Henry ‘Man of Steel’ Cavill in de endcredits van Black Adam (2022) te hebben. Dwayne voelde vermoedelijk de bui al hangen dat er een grote reboot op komst was, en wou de boel wat saboteren.

Henry was dé perfecte Superman, maar dit is een logische keuze van James Gunn, ook al zullen de fans op social media vermoedelijk deze beslissing als bespottelijk beschouwen. Maar laten we eerlijk zijn, de DCU had een hobbelig parcours en moet meer zijn dan alleen maar Superman en Batman, wil het kunnen overleven en de concurrentie aangaan met de MCU. Wat de nieuwe leiding nu doet is het werk dat Kevin Feige deed maanden voor de productie van Iron Man (2008). Op dit ogenblik hebben ze het verhaal uitgetekend van de MCU met Iron Man als de spilfiguur, culminerend in de twee grootste comic blockbuster ooit gemaakt na een reeks van meer dan 20 films, met name Avengers: Infinity War (2018) en Avengers: Endgame (2019). Twee films die vermoedelijk meer hebben opgebracht dan alle DCU films samen.

Het enige filmproject waar James en Peter blijkbaar geen controle over hebben is The Flash (2023). Ik vermoed dat deze multiverse film echt heel goed moet zijn, want anders had deze al het zelfde lot ondergaan als Batgirl. Hoe dan ook, de film van Andy Muschietti zal een doodgeboren kind zijn want deze verhaallijn met deze cast kan niet verder gezet worden. Wat James wel zou kunnen doen is de deadline voor de release vervroegen, maar Zaslav zal een stevige return willen voor zijn 200 miljoen dollar investering en vermoedelijk niet willen afwijken van zijn zomer-release. De toekomst zal uitwijzen wat er met deze film zal gebeuren.

De eerste reboot film zal bepalend zijn voor Gunn en hij laat best niet al teveel steken vallen. Ik verwacht een Tom Holland achtige casting voor superman, jong, nog vrij onbekend maar een acteertalent die zich voor een aantal jaren kan binden aan de franchise en de DCU. De fans zullen in ieder geval heel kritisch zijn want zij wilden niet alleen Man of Steel 2 maar ook Justice League 2 & 3, en in wezen had dit allemaal mogelijk geweest in 2023. Nu weet ik niet of we al die eerste rebootfilm te zien zullen krijgen eind 2023. Het zal eerder 2024 of later worden.

2 Comments

  1. Skylar

    Ik ben zelf geen al te grote fan van James Gunn. Guardians was goed, althans de eerste film, maar dat was een Marvel product, Suicide Squad was als een spoof film dus ik hoop dat hij niet de gehele DCEU in deze poel trekt.

    Reply
  2. Graham

    Dit is wel beschamend voor Henry Cavill na die eerdere berichten. Hopelijk krijgt hij een Marvel rol 😀

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *