Donald Glover gecast als Hypno-Hustler

Donald Glover zal zijn tanden zetten als producer en hoofdacteur in de nieuwe film uit Sony/Marvel’s Spider-Man-universum, gecentreerd rond de villain Hypno-Hustler. Dit nieuws was te lezen op THR. Blijkbaar zou het project nog in een vroeg stadium zijn. Details over het plot van de nog titelloze film zijn geheim en een regisseur is nog niet gevonden of daarover wordt nog niet gecommuniceerd.

creatie van DesmondKing via DevianArt

Wat er wel bekend zou zijn is dat het script zal worden geschreven door de zoon van Eddie Murphy, Myles Murphy. Myles heeft NUL ervaring als scenarist, maar zou actief zijn als een digital composer op een aantal Hollywoodfilms. Een digital composer is iemand die alle creaties van van de cgi-creatieven (lictinval, rook, explosies, regen, vuur, stof, …) samenbrengt in een finale compositie. Dat is niet meteen de meest creatieve functie en letterlijk iedereen die een formatie in visuele effecten heeft gevolg zou deze taak kunnen uitvoeren, zeker wanneer je werkt met professionele cgi-artiesten. Er zijn rond de 100 tot 200 mensen die werken op de visuele effecten van een Hollywoodfilm, afhankelijk van het aantal cgi-shots. Een digital composer komt ergens achteraan de rij. Dus ook al zien we op Imdb heel wat blockbusters, het betekent eigenlijk niks. Dus tot op heden is hij gewoon de zoon van Eddie, maar voor de rest weten we niks over hem. Maar wie weet is hij een geniaal schrijver. De toekomst zal het uitwijzen.

Hypno-Hustler, een van de minder bekende Spider-Man-schurken. Hij werd voor het eerst geïntroduceerd in Peter Parker, the Spectacular Spider-Man #24 in 1978. Het personage gecreëerd door Bill Mantlo en Frank Springer, ook wel bekend als Antoine Delsoin. Hij is de leadzanger van de Mercy Killers, onder de naam Hypno-Hustler. Hij en zijn band zouden optreden in een nachtclub genaamd “Beyond Forever”. Wanneer de manager van de club Hypno-Hustler betrapt op het beroven van zijn kluis, gebruikte Hypno-Hustler zijn hypnotiserende apparatuur op de manager. Toen het tijd was om op te treden, gebruikten Hypno-Hustler en zijn band hun hypnotiserende apparatuur op het publiek in een plan om hen ook te beroven. Peter Parker was op dat moment bij de club en veranderde in Spider-Man. Tijdens het gevecht ontdekte Spider-Man dat de koptelefoon van Hypno-Hustler hem beschermde tegen zijn eigen hypnotiserende muziek. Spider-Man slaagde erin ze uit Hypno-Hustler te verwijderen, waardoor hij het slachtoffer werd van zijn eigen hypnose.

Ik begrijp nu in ieder geval waarom dit personage “minder bekend” was, maar wie weet hebben ze een te gek plan voor een geflipte muziekfilm of zoiets. Donald Glover is wel een talentvolle creator, dus ik ben benieuwd. Glover was tevens op een zeker moment kandidaat om Peter Parker te spelen in de Marc Webb films, maar het werd uiteindelijk Andrew Garfield.

1 Comment

  1. Brad

    bizarre film als ze dit verhaal willen vertellen, tenzij ze er een James Gunn achtige film van maken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *