Jennifer Lawrence met PTSD in Causeway

We naderen het einde van het jaar en dus is de tijd aangebroken voor “dramatische Oscar-waardige filmreleases”. Actrice Jennifer Lawrence pakt uit met Causeway (2022) waarin ze worstelt met Post Traumatic Stress Disorder (PTSD), niet omdat de winkelbediende haar naam vergat maar wel ten gevolge van haar militaire dienst in Afghanistan.

Korte inhoud: Een Amerikaanse soldaat is gestationeerd in Afghanistan waar ze een ernstig hersenletsel oploopt. Ze wordt terug naar haar vaderland overgevlogen. Daar blijkt het moeilijk om zich aan het normale leven aan te passen.

De film werd geregisseerd door Lila Neugebauer die hier haar filmdebuut maakt. De film werd geschreven door Luke Goebel, Ottessa Moshfegh en Elizabeth Sanders. Jennifer’s tegenspeler is Brian Tyree Henry die jullie misschien nog kennen van Bullet Train (2022).

Jennifer lijkt een solide vertolking te brengen, rauw en ontdaan van pretenties. Jenniefr ziet er niet uit als een Hollywoodster zoals we gewoon zijn om haar te zien, ook al blijft ze een beeldschone vrouw. Ze weet wel hoe ze “echte mensen” moet neerzetten en ik hoop een beetje op een nieuwe Winter’s Bone (2010) vertolking, wat mij betreft ook nog steeds haar beste film. Jennifer Lawrence is ook producer op deze film en dus lijkt het me ook een project die haar nauw aan het hart ligt.

De trailer is eigenlijk een beetje van een teaser want het vertelt niks en heeft ook een wat bizarre setup waar ze lijkt aan te pappen met een vreemde snuiter op een bank om hem nadien te omhelzen in een zwembad, ja waar gaat dit allemaal over. Ik ben in ieder geval benieuwd en kijk al uit naar de release op 4 november op Apple+ en vermoedelijk/hopelijk in die periode ook bij ons in de bioscoop. Het was in ieder geval de bedoeling om deze film zowel op streaming als in de bioscoop uit te brengen.

*** Causeway trailer ***


1 Comment

  1. Margot

    Love Jennifer, zeer weinig films van haar zijn B-films en dat al sinds het begin van haar carrière, en dat kan over niet veel acteurs gezegd worden.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *