Kim Alsup krijgt PTSD nadat crew haar naam vergat op Dahmer set

Gisteren stond hier een artikel van een verfilming over brutaal rassenhaat in Mississippi in 1955 met de film Till (2022), vandaag breng ik de andere kant van het spectrum. De zwarte vrouw Kim Alsup beweert namelijk een Post Traumatic Stress Disorder te hebben opgelopen tijdens de shooting van de topserie “Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story” (2022), nadat crewleden haar naam zouden hebben verward met een andere Afro-Amerikaans crewlid op de set. De zwarte “woke” journalist Malik Peay heeft er zelfs een volledig artikel aan gewijd in de LA Times, in een poging de Netflix serie in een slecht daglicht te zetten.

We leven in een gepolariseerde samenleving en deze serie heeft klaarblijkelijk de verkeerde accenten gelegd. En elk van de pot gerukt verhaal lijkt nu voldoende te zijn om met stront te gooien. Laat me duidelijk zijn Dahmer is misschien wel de meest angstaanjagende en geslaagde serie van het jaar met misschien wel de beste vertolking in een serie van Evan Peters sinds Bob Odenkirk’s vertolking van Saul Goodman in “Breaking Bad” en “Better Caul Saul”. Rotten Tomatoes die tegenwoordig meer aan politiek doet of aan commerciële deals heeft de serie zowaar een rotten score gegeven van 53%, op zogezegd 19 reviews DIE WE ZELF NIET KUNNEN LEZEN. Op IMDB scoort de serie ondertussen 8,3/10 en dit na 39’000 reviews. De superlatieven in de reviews zijn massaal lovend.

Ik was niet op de set en weet dus niet wat er zich heeft afgespeeld maar één ding mag je gerust weten, bij een dergelijke productie zijn HONDERDEN mensen aan het werk. Kim Alsup claimt de namen van de 300 figuranten te kennen, wel ik zou het graag graag zien doen. Ze mag meteen mee doen aan America’s Got Talent. Ik sta geregeld op filmsets van 30-40 man en ik moet bekennen dat niet iedereen elkander kent met naam. Je kent voornamelijk crewleden met wie je vaak te maken heeft. Een persoon waar je niet zoveel contact mee zou hebben is bijvoorbeeld de nieuw uitgevonden job van Covid Testing Coordinator (!) wat Kim Alsup was sinds 2020 op 6 series. Deze functie is niks te maken met het creatief proces, integendeel, ik denk dat een assistent runner die heerlijke koffie zet voor een acteur nog meer invloed kan hebben op een goede vertolking dan iemand die met een staafje in je neus zit te peuteren.

De vrouw claimt ook dat alles plots beter verliep toen een zwarte regisseuse in aflevering 6 overnam en hier zijn we dus aangekomen aan de kern van de zaak: die dame heeft vermoedelijk een probleem met rassen en weet dat ze meteen een platform zal krijgen als “slachtoffer”, ook al houdt haar verhaal geen steek en is het een aanfluiting voor “echte slachtoffers” van PTSD. Het deed me een beetje denken aan die TikTokster die Drew Barrymore verweet van racisme nadat de actrice een video van haar gedeeld waarop ze lachend doorheen de regen stapt. Ja, tegenwoordig moet je al niet teveel mispeuteren om als racist afgeschilderd te worden en na dit artikel ben ik er zeker van dat sommigen meteen ook mij willen labelen.

*** “Dahmer – Monster: The Jeffrey Dahmer Story” trailer ***

2 Comments

  1. Lonnie

    Best grappig dit 😀

    Reply
  2. Joe Snale

    Dat is toch belachelijk, denk dat ze snel naar ander werk zal moeten zoeken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *