Nosferatu remake met Bill Skarsgård

We kennen regisseur Robert Eggers niet alleen van The Witch (2015), maar ook van het fascinerende The Lighthouse (2019), en onlangs werkte hij samen met Alexander Skarsgård op The Northman (2022). Wel nu lijkt hij opnieuw te willen werken met Alexander en dan wel voor een Nosferatu (1922) remake van F.W. Murnau, een project dat al een tijdje op de planken ligt te wachten voor een adaptatie.

Begin dit jaar hadden we al bericht dat Eggers plannen had om de klassieker te verfilmen met actrice Anya Taylor-Joy, maar nu lijkt hij ook zijn vampier te hebben gevonden. En het is niet Alexander, die al wat ervaring had in de materie gezien zijn debuut in de topserie “True Blood”, maar wel zijn broer Bill Skarsgård, die met zijn vertolking van It (2017) iedereen de stuipen op het lijf joeg.

Korte inhoud: De film draait rond vampier Graaf Orlok (Bill Skarsgård) die verhuist naar de stad Wisborg na een bezoek van Thomas Hutter in zijn kasteel in Transsylvanië. Eenmaal daar aangekomen raakt hij verwikkeld met Thomas’ verloofde Ellen (Lily-Rose Depp). En zij is tevens de enige die de macht heeft hem te vernietigen.

Ook de naam van Lily-Rose Depp lijkt te zijn gevallen, de dochter van Johnny en Vanessa Paradis. Het is nog niet duidelijk of zij nu de rol van Anya Taylor-Joy zou vervangen of dat ze samen in de film zullen verschijnen. Eggers staat erom bekend diep in de folklore en culturele esthetiek te graven en ze te doordrenken met vaak bovennatuurlijke flair, dus ik kan geen betere regisseur bedenken voor dit project.

Eggers heeft in het verleden gezegd dat hij hoopt zich te herenigen met Northman en Lighthouse-ster Willem Dafoe op de film Nosferatu, wat logisch is aangezien de acteur eerder Max Schreck-Count Orlock speelde in de meta-horrorfilm Shadow of the Vampire (2000). Er zijn echter nog tal van andere rollen die Dafoe zou kunnen vervullen in dit tijdloos enge verhaal. Van zodra er meer nieuws is zullen we dit artikel wel aanvullen.

1 Comment

  1. Conan the Librarian

    Perfecte cast, goede regisseur, ik ben benieuwd. Nog nooit het origineel gezien, wel wat fragmenten maar was in ieder geval het begin van de vampieren saga.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *