Nosferatu krijgt een remake met Anya Taylor-Joy

Dit jaar markeert de 100e verjaardag van F.W. Murnau’s Nosferatu, eine Symphonie des Grauens (1922), dat nog steeds wordt beschouwd als een klassieker van zowel cinema als horror als geheel. Nu blijkt dat deze remake van Robert Eggers eindelijk het daglicht zou zien.

Korte inhoud: De in Wisbourg, Duitsland gevestigde makelaar Knock stuurt zijn compagnon, Hutter, naar het kasteel van graaf Orlok in Transsylvanië omdat de graaf een geïsoleerd huis in Wisbourg wil kopen. Ze zijn van plan hem degene aan de overkant van Hutters eigen huis te verkopen. Hutter laat zijn onschuldige vrouw Ellen achter bij een paar vrienden terwijl hij weg is. Hutters tocht is ongebruikelijk, waarbij veel lokale bewoners weigeren om hem naar het kasteel te brengen waar vermoedelijk vreemde gebeurtenissen gebeuren. Eenmaal bij het kasteel slaagt Hutter erin de graaf het huis te verkopen, maar hij merkt ook ongebruikelijke gebeurtenissen op en voelt zich vooral alsof er een donkere schaduw over hem hangt, zelfs overdag wanneer de graaf ongewoon slaapt. Hutter ziet uiteindelijk de slaapkamer van de graaf in een crypte, en op basis van een boek dat hij onlangs heeft gelezen, gelooft hij dat de graaf echt een vampier of Nosferatu is. Terwijl Hutter vastzit in het kasteel, gaat de graaf zich verstoppen in een lading doodskisten, op weg naar Wisbourg. Onderweg veroorzaakt hij de dood van de crewleden, die achteraf door de autoriteiten wordt toegeschreven aan de pest. Hutter zelf probeert naar huis te rennen om zijn stad te redden en vooral Ellen te redden van Nosferatu. In Wisbourg voelt Ellen de naderende duisternis als Nosferatu dichterbij komt. Maar ze leert dat een zondeloze vrouw zichzelf kan opofferen om de vampier te doden. Zal Hutter Ellen kunnen redden van Nosferatu en/of haar zelfopoffering?

De filmmaker gaf in 2015 voor het eerst te kennen dat hij van plan was om het project aan te pakken in de nasleep van The Witch (2015), toen Anya Taylor-Joy, de ster van zijn eerste speelfilm, twee jaar later tekende voor een grote rol, maar we hadden nog niet veel concreets gehoord sindsdien.

De regisseur wou het in ieder geval lange tijd nog niet kenbaar maken. Het was The Prague die op het nieuws stootte toen ze hadden ontdekt dat Nosferatu officieel werd geregistreerd bij het Czech Film Fund. De regisseur zei dat hij met iets groots bezig was, dus de link werd snel gemaakt. Natuurlijk is het geen garantie dat Eggers’ Nosferatu eind 2022 in productie zal gaan, gezien de moeilijkheden die gepaard gaan met het opzetten van een productie, maar als The Northman (2022) sterke recensies van critici krijgt en erin slaagt een deuk in de boxoffice te staan, dan zal het zeker een stuk eenvoudiger worden om zijn vampirische redux door de pijplijn te duwen.Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *