Sylvester Stallone woedend over opkomende Drago film

Sylvester Stallone was dit weekend in alle staten toen hij vernam dat de 94-jarige producer Irwin Winkler achter zijn rug en zonder het hem te vertellen bezig was met de ontwikkeling van een standalone Drago film, het personage die het daglicht zag in Rocky IV (1985) en een nieuw leven kreeg in Creed II (2018).

“Nog een Hartenbreker… Ik heb dit net ontdekt… OPNIEUW, deze PATHETISCHE 94-jarige PRODUCENT en ZIJN MORONISCHE NUTTELOZE GIERKINDEREN, Charles Winkler en David Winler, vreten opnieuw van DE BOTTEN van een ander prachtig personage dat ik heb gemaakt zonder het me zelfs maar te vertellen… FANS, ik heb nooit gewild dat ROCKY-personages door deze parasieten zouden worden uitgebuit… Trouwens, ik heb niets dan respect voor mijn echte vriend, Dolph Lundgren.” schreef de acteur op zijn Instagram.

Dat het niet botert tussen deze heren was misschien ook de reden waarom Stallone afstand heeft genomen als acteur voor Creed III (2023). Hij is wel nog steeds producer maar dat wil ook wel zeggen dat hij in de loop wil blijven. Maar in wezen kan een producer of studio een IP uitbrengen zonder de hoofdacteur. Ze zijn eigenaar van de franchise. Of het een verstandige zet is, is een andere zaak. H.R. Giger werd ook aan de kant geschoven voor Aliens (1986) ook al werden zijn designs gebruikt voor het ontwerp van de aliens. In Hollywood neem je best een goede manager mee die een ijzersterk contract kan opstellen, anders ben je de pineut.

De Drago film zou draaien rond Ivan Drago gespeeld door Dolph Lundgren en zijn zoon Viktor (Florian Munteanu). Dit zal in ieder geval de eerste film zijn zonder Stallone, nadat de acteur ondertussen al in 6 Rocky films heeft gespeeld en twee Creed films. Het klinkt dus wat vals dat Strallone klaagt dat hij nooit heeft gewild dat de franchise zo wordt uitgezogen, terwijl hij daar jarenlang aan heeft deelgenomen. Maar ik begrijp zijn frustratie.

1 Comment

  1. Mitch

    Inderdaad grappig dat hij klaagt over het uitmelken van de franchise terwijl hij daar jarenlang zelf de grootste aansteker van is.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *