Nieuwe piloten bromance met Devotion

Devotion (2022) is een film die vermoedelijk geïnspireerd was door de revival van Top Gun: Maverick (2022). Dit Amerikaans oorlogsdrama werd geschreven door Jake Crane en Jonathan Stewart en geregisseerd door J.D. Dillard. De film is gebaseerd op het boek Devotion: An Epic Story of Heroism, Friendship, and Sacrifice van Adam Makos, dat de echt bestaande kameraadschap tussen Jesse Brown en Tom Hudner tijdens de Koreaanse oorlog vertelt.

Korte inhoud: Tom Hudner (Glen Powell) en Jesse Brown (Jonathan Majors) worden in het jaar 1950, tijdens de Koreaoorlog, geselecteerd voor de luchtmacht. Terwijl Tom een soldaat is, vliegt de piloot Jesse als eerste Afro-Amerikaan voor de Air Force. De twee komen heel goed overeen tijdens de zware militaire opleiding. Hun vriendschap komt echter in het gedrang wanneer één van hen wordt neergeschoten.

Acteur Glen Powell lijkt wel getypecast te worden als piloot, zo was hij niet alleen te zien in Maverick, maar was ook al gecast als piloot in Hidden Figures (2016). Ik verwacht in ieder geval dat we nog meer van die patriottische films te zien zullen krijgen nu Amerika opnieuw op rampkoers staat met China omtrent het democratisch van China afgescheiden land Taiwan.

Die ‘Vergeten Oorlog’ waarvan sprake is, was deze tussen de VS en Korea. Het was niet zo groots als WO2 en was ook een pak minder controversieel als Vietnam. Maar de film hadden ze evengoed Top Gun: Korea kunnen noemen. Naast de twee hoofdacteurs zien we ook nog Serinda Swan, Thomas Sadoski en Logan Macrae. Op 23 november zou de film in de bioscoop moeten uitkomen.

*** Devotion trailer ***

1 Comment

  1. Zoya

    Het verhaal op zich lijkt wel leuk maar inderdaad Top Gun tijdens wo II

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *