Drop Zone (1994) *** Blu-ray recensie

Niets beter dan een zondag te slijten met een 90’s film als Drop Zone (1994) van John Badham (Saturday Night Fever, WarGames). Deze film kwam in het kielzog van het superieure Point Break (1991) van Kathryn Bigelow, die als eerste film het skydiving echt op de kaart had gezet. En Drop Zone kreeg ook nog eens concurrentie van een andere skydiving aciefilm genaamd Terminal Velocity (1994) met Charlie Sheen.

Korte inhoud: Als een belangrijke gevangene op 10.000 meter hoogte ontsnapt aan zijn bewakers, stelt Pete Nessip (Wesley Snipes) alles in het werk om de gevaarlijke ontsnapping te keren. Tot overmaat van ramp wordt hij hiervoor geschorst. Toch gaat hij onverschrokken verder met zijn speurtocht, want als het gaat om het stoppen van moordenaars waagt hij graag de sprong in het diepe.

Steven Seagal was eigenlijk de eerste keuze om de rol van Pete te spelen, maar hij koos voor Under Siege 2: Dark Territory (1995) waarvoor jij een slordige 15 miljoen dollar voor kreeg? De film werd wel een flop en ging zowat 20 miljoen dollar in het rood. Dit hebben gezegd, Drop Zone werd zelfs een grotere flop en ging 30 miljoen dollar in het rood. Maar Terminal Velocity werd de grootste flop met 40 miljoen dollar in het rood.

Gary Busey speelt hier voor een keertje een parachutespringende crimineel in tegenstelling tot zijn rol in Point Break waarin hij een F.B.I. agent speelt die achter parachutespringende criminelen zit. Gary Busey was 50 toen deze film uitkwam. Busey had op zijn 44ste een moto-ongeval gehad en gezien hij geen helm droeg heeft hij ook onherstelbare schade aan zijn hersenen opgelopen. En de gevolgen van het accident zijn grdueel opgetreden en zijn toestand werd slechter met de jaren. In deze film merk je hiervan nog niet zo zot veel.

Een deel van het stuntwerk hier is echt opwindend – maar als het gaat om legitieme karakterontwikkeling en het behouden van de interesse van het publiek als er ergens geen bom afgaat, lijkt de regisseur alles te zijn vergeten sinds Saturday Night Fever. Snipes herhaalt dan weer zijn personage uit Passenger 57 (1992), en Busey speelt Busey. Badham is een getalenteerde regisseur, maar hij snijdt hier een rare actie/komische grens aan waar hij niet goed weet wat er mee te doen en te pletter op de grond stort. Drop Zone is vandaag te zien op VTM 4 om 20u35.


Review Drop Zone (1994)
Recensie door op

Beoordeling: 3 / 5

rating

*** Drop Zone trailer ***

1 Comment

  1. Lonnie

    Die was zo slecht maar ik heb toch blijven kijken.

    Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *