Gina Carano vecht schurken af in western Terror on the Prairie

Actrice en ex-MMA kampioene Gina Carano (40) was goed op weg om de vrouwelijke versie van Liam Neeson te worden, in die zin dat ze een echte actiester werd die op een geloofwaardige manier iemand op het scherm in elkaar kon kloppen. Ze is ook nog eens bloedmooi. Gina was opgenomen in de comicbook wereld als Angel Dust in Deadpool (2016), kreeg een rol in Furious 6 (2013) en werd zelfs opgepikt door Disney in de Star Wars serie “The Mandalorian” als Cara Dune. En toen kwam Covid en was er twitter en Instagram en de mensen wisten niets beter om overal, ongevraagd hun mening te posten.

© Remain In Light

Gina werd politiek geëngageerd en fan van de Trump politiek, ging dan nog eens stappen op de lange tenen van de LGBTQ-gemeenschap, was een Covid-scepticus en tot overmaat van ramp vergeleek ze nazi-Duitsland met wat er zich toen in Amerika aan het afspelen was met de haat tegenover mensen die een rode ‘Make America Great Again’ pet droegen. En dit allemaal te midden van de Woke-Cancel-Culture-Stupidity-Parade. Gevolg, Disney ontsloeg Gina en ze werd door Hollywood gecancelled, onder druk van mensen zoals deze, deze, deze en deze. Gina werd gestalkt en zelfs besloten om te verhuizen. Het was een absurd schouwspel en “vrije meningsuiting” werd vervangen door online haat. Gina ging van 65kg naar +/-95kg en een snelle terugkeer naar Hollywood als actiester zat er niet meteen in. Begrijp me niet verkeerd, mensen die iets zwaarder gebouwd zijn dan gemiddeld of zelfs overgewicht hebben kunnen wat mij betreft perfect gecast worden in om het even welke film (cf. Melissa McCarthy, Rebel Wilson, …) maar als actiester ben je best in topvorm al was het maar om de blessures te beperken. Vraag dat maar aan Tom Cruise.

Maar Gina is niet alleen een vechter in de Octagon, ze is ook een vechter in het echte leven. En ook al blijft ze wat koppig geloven in wilde verhalen rond de vaccinatie en het virus – alsof dit één groot complot zou zijn – heeft ze haar acteerambities nooit opgeborgen. Wat Gina echter nodig heeft is een challenge, en Ronda Rousey had wel zin in een ontmoeting met Gina in de ring. Iets wat Gina hopelijk nooit echt zal doen met haar huidige gewicht, maar dit kan anders wel eens die motivatie zijn om te komen tot een super lightweight 74kg gewichtsklasse, perfect om Ronda de baas te zijn. Toch denk ik niet dat ze moet terugkeren naar MMA, maar ik hoop wel dat ze haar comeback kan maken in de filmwereld en eindelijk eens wat betere scenario’s krijgt alsook betere regisseurs en bijgevolg ook hogere budgetten. Het zou me verbazen mocht deze film meer dan 5 miljoen dollar hebben gekost.

Maar knap van Ben Shapiro om Gina te hebben gecontacteerd voor de rol in Terror on the Prairie (2022). Ik heb deze western nog niet gezien maar ik vermoed na het zien van de trailer dat het een adequate prent zal worden. Regisseur van dienst Michael Polish is geen complete ramp maar we vechten hier een beetje in de sub-divisie. Dezelfde plaats waar de gecancelde Kevin Spacey momenteel ook in vertoeft en ook met moeite werkt aan zijn comeback. Meer gerespecteerde regisseurs zijn voorzichtig om met gecancelde acteurs te werken want voor je het weet worden ze ook gecancelled.

De western speelt zich af op de vlakten van Montana en we zien een vrouw die zichzelf moet beschermen tegen een meedogenloze bende bandieten die vastbesloten wraak willen nemen op haar man (Donald Cerrone) die een paar dagen geleden was vertrokken. Ietwat lijkend op Straw Dogs (1971) maar dan met cowboys. De film zal hopelijk ooit eens uitkomen op DVD en Blu-ray, of op Netflix, want momenteel kan je het enkel zien op het politiek-rechtse Daily Wire platform. Een beetje een spijtige zaak gezien het script van Josiah Nelson eigenlijk niet echt politiek gedreven is.

*** Terror on the Prairie trailer ***

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *