Hier is de Star Wars: Obi-Wan Kenobi teaser

De eerste teaser voor de komende Star Wars: Obi-Wan Kenobi-serie op Disney Plus is gearriveerd en brengt ons een voorsmaakje van de terugkeer van Ewan McGregor als de verbannen Jedi.

Obi-Wan Kenobi zal 10 jaar na de gebeurtenissen van Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith (2005) met zijn gelijknamige held verder gaan — waarin de Jedi Master zijn toevlucht zocht op de verlaten planeet Tatooine, zowel om zich te verbergen voor het regime van het rijk en om een oog op de baby Luke Skywalker.

De serie werd gemaakt door Joby Harold (King Arthur: Legend of the Sword, Army of the Dead) en geregisseerd door Deborah Chow (2 episodes van The Mandalorian). Bij de terugkerende rollen zien we ondermeer Hayden Christensen, Joel Edgerton en Bonnie Piesse. De Grand Inquisitor – één van de drie villains – in de serie wordt gespeeld door Rupert Friend, Moses Ingram zal de meedogenloze Third Sister Inquisitor Reva vertolken en dan zijn er nog rollen voor F&F acteur Sung Kang en “Reckoning” actrice Simone Kessell.

De trailer gaf mij in ieder geval Fallen Order-vibes. Zoals het begin van het spel waar de inquisiteurs de arbeiders ondervragen. Het leuke aan deze trailer is dat ze ook de muziek van John Williams hebben gebruikt, een meer toepasselijke muziek voor een Star Wars saga is er niet. Ik dacht heel even dat John Williams overleden was, maar verwarde met een andere componist. Williams heeft is wel met pensioen sinds 2019 maar zou voor deze reeks toch nog een bijdrage hebben geleverd. Zonder zijn muziek is Star Wars een gekke sciencefictionfilm over enkele tovenaars met laserzwaarden. Hoe dan ook ben ik echt wel benieuwd naar deze serie.

4 Comments

 1. Sinister

  Star Wars en Disney was geen goed huwelijk. Disney, hoe je het ook draait op keert, was meer bezig met “fan-service” in plaats met verhaalontwikkeling. Hoe ze die laatste 3 Star Wars films aan elkaar geknoopt hebben is bespottelijk. Los van die onnozele karakters in de prequels had deze reeks tenminste nog een verhaal dat steek hield. Mandalorian en Bobba Fett zijn moment-opnames die geslaagd zijn maar niet echt een verhaal waar je op zit te wachten, dus mijn verwachtingen zijn niet al te hoog.

  Reply
  1. Thomas

   Voor mij was het grootste probleem altijd Hayden Christensen. Hij was verschrikkelijk in Attack of the Clones en eigenlijk net zo slecht in Return of the Sith. Ik kon hem gewoon nooit uitstaan en hij was de belangrijkste figuur. Ik denk dat ik daarom waarschijnlijk nog het meest van Phantom Menace hield. Ook al was die jongen ook slecht gecast, maar hij was een kind en had dezelfde dope energie die Luke had in de originele serie, dus ik kon er voorbij kijken en gewoon genieten van de nostalgie van het ervaren van Star Wars na zo’n lange tijd. De volgende twee films waren gewoon verpakt met slechte cgi en slecht acteerwerk.
   En ja de nieuwe sequels hebben echt wel steken laten vallen op vlak van verhaal en karakterotwikkeling, maar op vlak van cgi, setdesign en algemeen gevoel zaten ze wel juist.

   Reply
   1. Swarrel

    Christensen is geen slecht acteur, hij had gewoon een vreselijk script en Lucas wist niet goed hoe hij hem moest coachen. Lucas is een goede regisseur met ervaren of heel talentvolle acteurs.

    Reply
 2. Jurgen

  John Williams is bij mijn weten nog niet overleden? 🤪

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *