Na 20 jaar keert Adrian Lyne terug met Deep Water

Op een gegeven moment dacht ik dat de regisseur van Fatal Attraction, 9 1/2 Weeks en Unfaithful gestorven was, maar niets is minder waar. De 80-jarige Brit Adrian Lyne pakt na 20 jaar zelfs uit met de nieuwe erotische thriller Deep water (2022) waarbij hij niet alleen Ben Affleck kon strikken, maar tevens Bondgirl Ana de Armas. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Patricia Highsmith.

Korte inhoud: Vic (Affleck) en Melinda Van Allen (de Armas) zijn een stel, wonend in het kleine stadje Little Wesley. Hun liefdeloze huwelijk wordt alleen in stand gehouden door een precaire regeling waarbij Melinda, om de chaos van echtscheiding te voorkomen, een onbeperkt aantal minnaars mag nemen zolang ze haar familie niet in de steek laat. Vic raakt echter gefascineerd door de onopgeloste moord op één van Melinda’s voormalige geliefden. Maar wanneer hij er zich in verdiept wordt hij plots zelf gezien als mogelijke dader.

Het verhaal lijkt wel iets weg te hebben van Gone Girl (2014) maar anderzijds ruikt dit naar een echte Adrian Lyne film. De regisseur speelde een paar jaar geleden nog met het idee om Jennifer Garner te casten in Back Roads, gebaseerd op het boek van Tawni O’Dell, maar deze film heeft hij overhandigd aan Alex Pettyfer, die ook nog eens de hoofdrol in de film zou spelen. Zijn filmdebuut heeft in ieder geval niet veel stof doen opwaaien.

Na deze film was er zelfs sprake van een korte relatie tussen Ben en Ana dus hun samenwerking verliep in ieder geval heel vlot. Het budget van de film zou net onder de 50 miljoen dollar liggen wat eigenlijk wel immens veel is voor een dergelijk project met een regisseur die in 20 jaar niets meer heeft gedraaid, maar de film duurt 2u en 33 minuten dus zullen er wel veel plotwendingen zijn. En in vergelijking duurt Gone Girl even lang en had een budget van 60 miljoen dollar. De film zou bij ons in maart van 2022 in de zalen moeten zijn.

*** Deep Water trailer ***

4 Comments

 1. Bjorn

  Dit kan goed zijn gezien de reputatie van de regisseur maar we hebben met deze teaser eigenlijk niets gezien.

  Reply
 2. Fran

  Lijkt mij ook zo’n Covid film met minimale bezetting…

  Reply
 3. Thomas

  Ouwe snoeper 😀

  Reply
 4. Yates

  Leeftijdsverschil is wat? 30 jaar?

  Reply

Leave a Comment

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *