Obi-Wan Kenobi Disney+ serie on-hold gezet

Je zou denken dat met het succes van “The Mandalorian” serie, de “Obi-Wan Kenobi” er snel zou komen, maar blijkbaar zijn ze bij Disney niet echt tevreden met het werk van scenarist Hossein Amini en dus wil de studio nu helemaal opnieuw beginnen en gaat opzoek naar een nieuwe scenarist.


© 2019 Walt Disney Studios Motion Pictures

Hossein Amini heeft toch Drive (2011) en The Two Faces of January (2014) geschreven, maar dat waren adaptaties. Hij heeft ook de vreselijke 47 Ronin (2013) geschreven en het afschuwelijk slechte The Snowman (2017) geschreven en dat had bij Disney toch een belletje moeten doen rinkelen. Er zijn letterlijk duizenden scenaristen met een betere track record en voor een dergelijke serie zou je toch denken dat ze iemand nemen met iets meer inspiratie.

Ewan McGregor is nog steeds verbonden om de hoofdrol te spelen, en Deborah Chow – die twee episodes van The Mandalorian heeft ingeblikt – is nog steeds verbonden als regisseur. Toch ga ik er vanuit dat Chow niet in haar vingers zitten draaien tot er uiteindelijk een definitief script is. Bij series is de regisseur van de piloot-aflevering de belangrijkste persoon, want zij of hij zet de toon van de serie neer. Een mooi voorbeeld is “House of Cards”, waarin regisseur David Fincher met zijn eerste aflevering alles heeft bepaald qua belichting, framing, ritme, toon tot zelfs de casting. De tientallen andere regisseurs hebben aan window-dressing gedaan van iets wat al tot in de kleinste details uitgetekend was. Dus ik denk dat die eerste aflevering wel boenk erop moet zijn.

Van wat ik heb kunnen oppikken zou het script iets teveel lijken op The Mandalorian met Obi-Wan die een beschermde figuur zou spelen voor de jonge Leia en Luke, wat een duidelijke echo was naar Mando en Baby Yoda. En ik kan begrijpen dat dit wel iets van een probleem zou vormen. Wat ik niet begrijp is dat het zolang heeft geduurd om tot deze conclusie te komen. Ik bedoel, een scenarist vertrekt vanuit een treatment en gaat niet met de natte vinger meteen een script beginnen schrijven. En ik kan me niet voor de geest halen dat Disney de 3-4-page of 8 page treatment niet zou hebben gelezen. Dus ik vermoed dat er meer aan de hand was. Misschien overtuigden de scènes niet.

Eigenlijk had het project een stand alone Obi One film moeten zijn zoals Solo: A Star Wars Story (2018), maar met Solo die een flop werd, werden de plannen voor een film opgeborgen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.