Vivarium gijzelt Jesse Eisenberg en Imogen Poots

Saban Films heeft de officiële trailer en poster vrijgegeven voor Vivarium (2019), een nieuwe scifi-thriller die Jesse Eisenberg en Imogen Poots in een buitenwijk met een baby gevangen houdt.

Korte inhoud: Gemma (Imogen Poots) en Tom (Jesse Eisenberg) zijn een verloofd koppel dat op zoek gaat naar een perfect stekje. Nadat ze de mysterieuze makelaar Martin (Jonathan Aris) volgen naar een nieuwbouwwoning, komt het stel vast te zitten in een doolhof. De twee moeten een uitweg zien te vinden in een omgeving die uit identieke woningen bestaat en jullie worden bovendien met een buitenaardse baby opgescheept. Er is ook een berichtje bijgeleverd: “Het kind opvoeden en worden vrijgelaten.”

Het is het soort film die een vlijmscherp betoog voert tegen onze manier van leven, het kapitalistische systeem, onze levensdoelen, de geslachtsrollen en uiteraard ouderschap, alles verpakt in een luguber suburb labyrint. De trailer is gewoon te gek en ik ben gewoon verliefd op dergelijke films die een loopje nemen met de realiteit en toch met de voetjes op de grond blijven. Het lijkt een soort Groundhog Day (1993) meets The Truman Show (1998), maar dan met een meer duister kantje.

De film werd geschreven en geregisseerd door Lorcan Finnegan met een productiebudget van 4 miljoen dollar. Ht had een Black Mirror kortfilm kunnen zijn, maar voor zoveel ik kon zien in de trailer zit er geen speciale technologie in de film. Ik ben toch benieuwd hoe de regisseur de kijkers met dit concept voor 90 minuten kan boeien, maar de trailer ziet er in ieder geval geweldig uit.

*** Vivarium trailer ***

1 Comment

  1. Stef

    Zalige trailer wel, origineel verhaal.

    Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *